11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalExplozibil descoperit lângă Bruxelles

Explozibil descoperit lângă Bruxelles

”Deocamdată nimic nu ne permite să spunem că ar fi vorba despre dispozitive pentru comiterea unui viitor atentat”, menţionează parchetul într-un comunicat.

”Ipoteza descoperirii unei vechi ascunzători pentru explozivi este de asemenea avută în vedere”, adaugă parchetul belgian.

Explozibilul a fost descoperit de un muncitor sâmbătă în jurul orei 19:30 (17:30 GMT), în ziua în care competiţia ciclistă Turul Franţei (Tour de France) trecea prin Bruxelles.

Explozivii erau disimulaţi într-un sac neacoperit în ascunzătoarea scării unei clădiri de locuinţe. În acel sac s-au mai găsit cuţite şi dispozitive metalice ”american fist”. Autoritățile belgiene nu au anunțat dacă au vreun suspect în acest caz.

Unul dintre cele mai grave atentate din lume a avut loc în anul 2016, când când un dublu atentat revendicat de gruparea Statul Islamic s-a soldat la Bruxelles cu 32 de morţi şi peste 340 de răniţi.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă