32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalExperții din Statele Unite avertizează: ”Coronavirusul a îngenunchiat America!”

Experții din Statele Unite avertizează: ”Coronavirusul a îngenunchiat America!”

Richard Redfield a considerat că imperativul momentului în America este reprezentat de remedierea sistemului sanitar, în opinia sa virusul evidențiind zeci de ani de subinvestire în „capacitățile de bază ale datelor de sănătate publică”. „Acest lucru trebuie să fie de fapt un parteneriat. Nu este obligația guvernului federal să investească în sănătate publică la nivel local”, a mai adăugrat Redfield, subliniind faptul că, în momentul de față, dacă finanțarea CDC ar dispărea, infrastructura de sănătate publică din toate statele americane s-ar prăbuși.
La nivel național, peste 2,3 milioane de oameni au fost infectați cu coronavirus și aproape 121.000 au murit, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. În timpul audierii lui Anthony Fauci la Comitetul pentru Energie și Comerț, principalul expert în boli infecțioase al Americii a făcut un apel către întreaga populație: „Planul A: nu intrați într-o mulțime. Planul B: Dacă o faceți, asigurați-vă că purtați o mască.”
Experții americani spun că noile valuri pandemice corespund statelor care au ieșit primele din izolare, în urmă cu câteva săptămâni, mulți oameni ajungând în prezent să refuze sau să abandoneze măsurile de siguranță cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială. Și, în timp ce oficialii din domeniul sănătății raportează noi vârfuri în materia infectărilor înregistrate în rândul tinerilor, Redfield a declarat marți că mai mult de jumătate din casele de îngrijire pentru vârstini – peste 7.000 în Statele Unite – au cel puțin câte un pacient bolnav de Covid-19.
Deși oficialii din sănătate se așteptau la cazuri noi pe măsură ce statele ies din izolarea, evoluția de-a dreptul dramatică a bolii în unele state confirmă teoria potrivit căreia noile vârfuri pandemice nu sunt influențate doar de creșterea capacității de testare a autorităților.
Arizona a stabilit un nou record în această săptămână, aproximativ 2.000 de persoane fiind spitalizate într-o singură zi din cauza testării pozitive cu Covid-19, fapt care amenință și capacitatea de intervenție optimă a sistemului spitalicesc. „Oamenii sunt primiți în paturile de spital și sunt internați în paturile UCI (unitate de terapie intensivă) într-un ritm superior celui în care sunt externați pacienții vindecați”, a declarat Will Humble, directorul executiv al Asociației de Sănătate Publică din Arizona, atrăgând atenția asupra faptului că, la această oră, aproximativ 84% din paturile de la terapie intensivă sunt deja ocupate.
O altă evoluție îngrijorătoare are loc în aceste zile în California, acolo unde peste 35% din totalul infecțiilor înregistrate din întreaga pandemie au fost consemnate doar în ultimele două săptămâni, luni statul înregistrând un nou record zilnic de infectări, cu 5.019 cazuri de coronavirus confirmate, potrivit datelor furnizate de Departamentul de Sănătate Publică din California.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă