Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exercițiile militare NATO "Sea Breeze-2019" din Marea Neagră

Exercițiile americano-ucrainene Sea Breeze 2019 se desfășoară în Marea Neagră între 1 – 12 iulie, conform Navytimes.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

05.07.2019 - 18:27

Manevrele au loc pe mare și pe uscat, în aer și sub apă, cu participarea a 19 state, 32 de nave, 24 avioane și peste 900 de pușcași marini din SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Turcia, Polonia, Bulgaria, Grecia, România, Danemarca, Letonia, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Ucraina, Moldova și Georgia, cu o absență a navelor flotei ucrainene.

Mai devreme, în Ucraina, au sosit avioanele militare de transport ale statelor NATO, având la bord personalul militar, iar în Marea Neagră au intrat distrugătorul cu rachete al flotei navale SUA – USS Carney și nava de aterizare marină USNS Yuma. În portul Odesa se află nava mică anti-submarin a pazei de corp.

Exercițiile sunt un răspuns la manevrele flotei navale ruse din Marea Neagră. Moscova are o atitudine negativă față de astfel de activități ale flotelor navale ale SUA și NATO în apropierea frontierelor rusești. Ministerul Afacerilor Externe a clasificat desfășurarea Sea Breeze drept o „idee periculoasă”. Flota de pe Marea Neagră a Rusiei este gata să răspundă la eventuale provocări și controleze acțiunile navelor ale NATO și ale partenerilor ei.

Comentarii

loading...