8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalEx-avocatul lui Trump a pledat vinovat pentru că a minţit Congresul

Ex-avocatul lui Trump a pledat vinovat pentru că a minţit Congresul

Vizat de o urmărire penală, Cohen a pledat deja vinovat la sfârşitul lunii august în mai multe capete de acuzare şi, după ce s-a distanţat de preşedintele american, cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care anchetează suspiciunile de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Cohen a părăsit palatul de justiţie din New York fără să facă vreo declaraţie de presă, după ce a pledat vinovat pentru furnizarea de informaţii false, potrivit imaginilor difuzate de Fox News.

Michael Cohen a recunoscut că la audiere a minţit despre discuţiile asupra unui proiect imobiliar în Rusia. Acest proiect a fost deja menţionat de mai multe mass-media americane şi ar implica conglomeratul lui Donald Trump. El făcuse o declaraţie falsă în faţa unui comitet al Senatului cu privire la planurile de construire a unui hotel Trump Tower la Moscova, conform Fox News.

Cohen a recunoscut că s-a vorbit despre proiectul Trump Tower la Moscova până în august 2017. Anterior, el spusese că tranzacţia a fost oprită în ianuarie 2016.

Aceste noi declaraţii ale fostului avocat prezidenţial reprezintă un element important în ancheta procurorului special, pe care miliardarul republican încearcă aproape zilnic să-l discrediteze, afirmând că nu a avut niciun contact cu ruşii în perioada campaniei sale.

Joi dimineaţă, Trump a întreprins un nou atac via Twitter asupra lui Robert Mueller şi a echipei sale, acuzându-i de cheltuirea banilor contribuabililor în scopuri partizane, fără să poată dovedi ceva.

Paul Manafort, fostul director de campanie al candidatului republican, cu numeroase contacte în Ucraina şi în Rusia, a fost acuzat luni că a minţit FBI după ce acceptase să coopereze cu anchetatorii în schimbul reducerii pedepsei.

Potrivit media americane, Mueller este pe cale să-şi încheie ancheta, după ce va primi răspunsurile în scris de la preşedintele american, pe care le aşteaptă de mai multe luni.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă