Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Surse: Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, va fi înlocuit cu un alt diplomat american

Fostul jurnalist și senator Sorin Roșca Stănescu a anunțat că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, ar urma să fie schimbat din post. Am primit o veste mult așteptată. Ambasadorul Statelor Unite la București este rechemat în centrală. În locul său va veni un alt reprezentant al Departamentului de Stat”

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 18:43

Fostul jurnalist și senator Sorin Roșca Stănescu a anunțat că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, ar urma să fie schimbat din post. În locul său va veni un alt reprezentant al Departamentului de Stat. Informația a fost confirmată și de către fostul deputat Gelu Vișan, care a scris că cel care îl va înlocui pe actualul ambasador va fi Elias Wexler.

„Pe data de 04 Octombrie 2017, în Statele Unite ale Americii a fost luată decizia de înlocuie din funcție a ambasadorului SUA în România, domnul Hans Klemm. Decizia de înlocuire este efectivă și va intra oficial în vigoare odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare de către noul ambasador. În această perioadă se face transferul de funcție. Noul ambasador își va prezenta scrisorile de acreditare în luna Decembrie.Numele noului ambasador cu care a fost înlocuit domnul Hans Klemm este domnul Elias Wexler, născut la Iași și plecat la vârsta de șapte ani din România”, scris, pe Facebook, Gelu Vișan. 

 Născut în Iaşi, în 1950,Elias Wexler a fost fiul unui reparator de televizoare, familia sa fiind vândută Israelului de către Ceauşescu. Într-un interviu acordat în septembrie anul acesta publicației ReporterIs, acesta a declarat că Ion Iliescu era bun prieten cu tatăl său şi l-a scos pe acesta din închisoare. În privinţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Elias Wexler a arătat că această instituţie „face treabă bună”. 

Elias Wexler (67 de ani) nu este un necunoscut pentru România, având de mulţi ani relaţii de afaceri şi întâlniri diplomatice cu cei din ţara în care s-a născut. Preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Americane, el are şanse mari să fie numit ambasador al SUA la Bucureşti în locul lui Hans Klemm, diplomat al cărui mandat expiră în viitorul apropiat, a scris și ReporterIs.

Alianţa strategică dintre SUA şi România s-a dezvoltat rapid şi cu succes şi reprezintă, din multe puncte de vedere, o muncă asiduă a ambasadorilor SUA la Bucureşti şi a ambasadorilor români la Washington. Se va aştepta de la mine să continui această muncă, pentru a ne asigura că efortul foştilor ambasadori nu se va pierde. În acelaşi timp, sub Preşedintele Trump, politicile s-ar putea schimba şi va ţine de mine să mă asigur că ele sunt clar înţelese în România. De asemenea, ştiu că acordarea vizelor reprezintă un punct important în România, în special pentru comunitatea de afaceri, şi este tot responsabilitatea mea să îl explic responsabililor din SUA”, a răspuns Elias Wexler la întrebarea  care sunt cele mai importante puncte pe care le va discuta cu cu Guvernul român dacă va ajunge ambasador al Statelor Unite la București.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii