Eveniment neobișnuit la slujba de căsătorie a prințului Harry cu Meghan

Prinţul Harry şi Meghan Markle au invitat un episcop american să participe la oficierea slujbei lor de căsătorie, care va avea loc weekendul viitor, o iniţiativă mai puţin obişnuită în tradiţia nunţilor din familia regală britanică, informează DPA, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2018 - 14:16

Reverendul Michael Bruce Curry din Chicago, Illinois, va veni la Windsor pentru a lua parte la slujba religioasă, a anunţat sâmbătă Biserica Episcopală din Statele Unite.

Curry este primul episcop de culoare aflat în fruntea Bisericii Episcopale americane, funcţie pe care o deţine din 2015.

În mod tradiţional, în timpul căsătoriilor din familia regală britanică, slujbele sunt oficiate de preoţi ai Bisericii Anglicane, iar reprezentanţii celorlalte biserici creştine, care asistă la ceremonie, se alătură în momentul rostirii rugăciunilor pentru cuplu.

În continuarea acestei tradiţii, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia slujba în momentul în care Harry şi Meghan îşi vor spune jurămintele.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, Welby a spus că este „încântat” că episcopul Curry va participa la oficierea slujbei de cununie.

Actriţa americană Meghan Markle se va căsători cu prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Windsor la 19 mai.

Comentarii