3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalEurovision începe diseară. TVR transmite concursul de la ora 22.00

Eurovision începe diseară. TVR transmite concursul de la ora 22.00

Cea de a 55-a ediţie a concursului Eurovision debutează marţi pe scena din Telenor Arena din Oslo cu prima semifinală a competiţiei, reprezentanţii României – Paula Seling şi Ovi – urmând să concureze joi, în cea de-a doua fază, informează Agerpres.

 

Marţi seara, prima semifinală va fi deschisă de reprezentanţii Moldovei – Sunstroke Project şi Olia Tira. Joi seara, reprezentanţii României Paula Seling şi Ovi vor concura de pe poziţia a zecea în cea de-a doua semifinală a concursului.

Concursul reuneşte participanţi din 37 de ţări, cele două semifinale grupând reprezentanţi din câte 17 ţări.

Duminică, 23 mai, Paula Seling si Ovi au avut în program, de la ora 18.00, sustinerea unui scurt recital pe scena Eurovillage, în imediata vecinătate a Primăriei Oslo, informează TVR. Şi cu toate că la ora 17.00 a început o ploaie puternică, în rafale, norocul tuturor a fost că nu a ţinut mult şi după circa 30 de minute a ieşit un soare strălucitor. Aşa că piaţa a fost realmente invadată de un mare număr de oameni, care au început să scandeze numele artiştilor români la apariţia acestora pe scenă. După reprezentaţie, Paula şi Ovi au coborât în mijlocul publicului, au acordat scurte declaraţii jurnaliştilor şi au făcut nenumărate fotografii cu fanii, unii dintre ei fiind români ce trăiesc în Oslo.

Primarul oraşului Oslo le-a urat succes

De la ora 20.00, delegaţiile oficiale participante la concurs au fost programate să sosească la petrecerea oficială de deschidere a acestui mare eveniment muzical. Fiecare delegaţie care păşea pe covorul roşu era anunţată sutelor de jurnalişti din toată lumea, prezenţi la ceremonie.

Imediat ce au fost auzit numele României, jurnaliştii de pe margine, care nu aveau acces pe covorul roşu, au început brusc să se înghesuie să ajungă la Paula Seling şi Ovi, care s-au oprit şi le-au acordat tuturor doritorilor scurte declaraşii şi le-au dat timp să facă fotografii cu ei.

Petrecerea oficială de deschidere a concursului Eurovision s-a desfăşurat în imensa sală de la parterul Primăriei din Oslo, acolo unde, în decembrie 2009, a avut loc ceremonia de acordare a premiului Nobel pentru Pace preşedintelui american Barak Obama. Şi în ciuda faptului că la petrecere au participat câteva mii de oameni, gazda evenimentului, Primarul oraşului Oslo, Fabian Stang, a ţinut să îi cunoască personal pe Paula Seling şi Ovi şi să le ureze mult succes în concurs.

Prima semifinală – marţi

Norvegia, câştigătoare a ediţiei 2009 a Eurovision, dar şi Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie, ţări organizatoare ale concursului, sunt calificate direct în finală. Norvegia este reprezentată anul acesta de Didrik Solli-Tangen cu melodia ‘My Heart Is Your’, iar Franţa de Jessy Matador cu ‘Alllez Olla Ole’, Germania de Lena cu ‘Satellite’, Spania de Daniel Diges cu ‘Algo Pequenito’ (‘Something Tiny’) şi Marea Britanie de Josh cu ‘That Sounds Good To Me’.

Marţi seara, prima semifinală va fi deschisă de reprezentanţii Moldovei – Sunstroke Project şi Olia Tira – cu piesa ‘Run Away’, urmaţi de Peter Nalitch & Friends din Rusia, cu ‘Lost and Forgotten’, Malcolm Lincon din Estonia, cu ‘Siren’, Kristina Pelakova din Slovacia, cu ‘Horehronie’, Kuunkuiskaajat din Finlanda, cu ‘Tyolki Ella’, Aisha din Letonia, cu ‘What For?’, Milan Stancovici din Serbia, cu ‘Ovo Je Balkan’, Vukasin Brajic din Bosnia şi Herţegovina, cu ‘Thunder & Lightning’, Marcin Mrozinski din Polonia, cu ‘Legenda’, Tom Dice din Belgia, cu ‘Me and My guitar’, Thea Garrett din Malta, cu My dream, Juliana Pasha din Albania, cu It’s all about you, Giorgos Alkaios & Friends din Grecia, cu ‘Opa’, Filipa Azevedo din Portugalia, cu ‘Ha Dias Assim’, Gjoko Taneski din Macedonia, cu ‘Jas Ja Imam Silata’, 3+2 din Belarus, cu ‘Butterflies’ şi Hera Bjork din Islanda, cu ‘Je Ne Sais Quoi’.

A doua semifinală – joi

Paula Seling şi Ovi vor concura de pe poziţia a zecea în cea de-a doua semifinală a concursului, considerată un fel de finală de către jurnalişti şi fani, care va fi deschisă, joi, de concurenţii din Lituania – InCulto, cu melodia ‘Eastern European Funk’.

De pe poziţia a doua în această fază a competiţiei va cânta reprezentanta Armeniei, Eva Rivas, cu piesa ‘Apricot Stone’, urmată de Harel Skaat din Israel cu ‘Milim’, Chanee & N’evergreen din Danemarca – ‘In a Moment Like This’, Michael von der Heide din Elveţia – ‘Il Pleut de L’Or’, Anna Bergendhal din Suedia – ‘This Is My Life’, Safura din Azerbaidjan – ‘Drip Drop’, Alyosha din Ucraina – ‘Sweet People’, Sieneke din Olanda – ‘Ik Ben Verfield’ (‘Sha-la-lie’), Paula Seling şi Ovi din România – ‘Playing With Fire’, Ansambel Zlindra & Kalamari din Slovenia – ‘Norodnozabavni Rock’, Niamh Kavanagh din Irlanda – ‘It’s for You’, Miro din Bulgaria – ‘Angel Si Ti’, Jon Lilygreen & The Islanders din Cipru – ‘Life Looks Better in Spring’, Feminnem din Croaţia – ‘Lako Je Svo’, Sofia Nizharadze din Georgia – ‘Shine’ şi maNga din Turcia – ‘We Could Be the Same’.

Potrivit regulamentului, câte zece ţări din semifinale vor accede, pe baza televotingului şi a notelor acordate de juriu, în faza finală a competiţiei, care va avea loc sâmbătă, 29 mai.

Cele mai citite

CSM Constanţa merge în grupele principale ale EHF European League

Formația de handbal masculin CSM Constanţa s-a calificat în grupele principale ale EHF European League, după ce a învins marți seara echipa maghiară MOL...

Relația cu China

China s-a schimbat cel mai mult și a schimbat cel mai mult lumea în timpul nostru, încât acțiunile ei au repercusiuni oriunde. De aceea,...
00:01:02

Prețurile biletelor de metrou din Paris se vor dubla în timpul JO din 2024

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul JO din 2024, a anunțat președintele regiunii capitalei franceze, adăugând că rezidenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă