Europol, pentru prima dată în istorie, are la conducere o femeie

Catherine De Bolle, din Belgia, va deveni de la 1 mai directorul Europol, agenţia europeană de luptă împotriva criminalităţii, a anunţat joi Consiliul Uniunii Europene care reprezintă cele 28 de state membre, relatează AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2018 - 16:44

Este pentru prima dată când o femeie accede la această funcţie.

Catherine De Bolle, care a condus până acum poliţia federală belgiană, a fost numită pentru un mandat de patru ani şi îl va înlocui pe actualul director executiv al Europol, britanicul Rob Wainwright.

Numele comisarului belgian a fost selectat în decembrie dintr-o listă de candidaţi şi validat de cele 28 de state membre ale UE la nivel de ambasadori.

Oficializarea acestei numiri s-a făcut joi la nivel ministerial, cu ocazia unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor de Interne din UE.

După selectarea sa, Catherine De Bolle a primit un "aviz consultativ" şi din partea unei comisii din Parlamentul European.

Într-o postare pe Twitter, ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a felicitat-o joi pe Catherine De Bolle, "prima femeie de la şefia Europol". El a evidenţiat coincidenţa finalizării numirii la 8 martie, Ziua Internaţională a Femeilor.

Europol, al cărei sediu este la Haga, în Olanda, are ca principal rol să le susţină pe cele 28 de state membre în lupta lor împotriva marii criminalităţi internaţionale şi terorismului, informează AGERPRES.

Comentarii