28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeInternaționalEuropol a salvat șase copii de la abuzuri sexuale

Europol a salvat șase copii de la abuzuri sexuale

Șase victime ale abuzului sexual asupra copiilor au fost identificate și salvate ca urmare a celui de-al 12-lea grup operativ de identificare a victimelor organizat de Centrul european pentru criminalitatea cibernetică (EC3) al Europol.

Între 8 și 19 mai, peste 30 de specialiști în identificarea victimelor din întreaga lume și-au unit forțele la sediul Europol și în online pentru a identifica victimele și infractorii implicați în acte de abuz sexual asupra copiilor.

Acești specialiști au analizat peste 460 de seturi de imagini și fișiere video care înfățișează victime necunoscute ale abuzului sexual asupra copiilor, unele chiar nou născuți în vârstă de câteva zile. Aceștia au fost sprijiniți de specialiștii Europol și analiștii de informații în domeniul combaterii exploatării sexuale a copiilor.

Aceste eforturi au dus la identificarea a șase copii și salvarea de la abuz și la arestarea unui infractor.

În plus, țara probabilă de producere a materialelor de abuz sexual asupra copiilor a fost restrânsă în 236 de cazuri, investigațiile fiind acum în curs la nivel național pentru a identifica alte victime.

Următoarele țări au participat la această ediție a VIDTF: Australia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Canada, Columbia, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția, Marea Britanie, SUA (HSI).

INTERPOL a sprijinit, de asemenea, acest grup operativ.

Din 2014, Europol adună în mod regulat specialiști în identificarea victimelor din întreaga lume, pentru a se concentra asupra cazurilor nerezolvate de abuz sexual asupra copiilor.

VIDTF este cea mai mare operațiune recurentă de acest gen din lume și a inspirat o serie de inițiative similare la nivel național și regional, cum ar fi în Italia și Australia.

Sprijinul Europol nu se oprește aici. Centrul european de criminalitate cibernetică (EC3) al Europol are o echipă dedicată de specialiști care sprijină țările în combaterea abuzului și exploatării sexuale a copiilor online.

În 2022, această echipă, cunoscută sub numele de Analysis Project Twins, a susținut 93 de investigații împotriva abuzului sexual asupra copiilor.

Cel mai recent, sprijinul Europol a fost esențial în arestarea unui abuzator de copii în vârstă de cincizeci de ani de către Poliția Poștală și de Comunicații din Italia (Polizia Postale e delle Comunicazioni). Europol a furnizat autorităților italiene un pachet de informații care a permis identificarea acestui abuzator, care a fost activ pe platformele pedofile de pe dark web timp de un deceniu.

Dacă doriți să jucați un rol în rezolvarea cazurilor de abuz sexual asupra copiilor? Accesați https://www.europol.europa.eu/stopchildabuse pentru a vedea dacă recunoașteți vreunul dintre detaliile din imaginile lansate public. Europol lansează periodic noi serii de imagini în cadrul campaniei Stop Child Abuse – Trace An Object, făcând apel la publicul larg pentru indicii care ar putea duce la salvarea unui copil de la vătămare.

Nici un indiciu nu este prea mic.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fata de 17 ani a fost violată în tabăra AUR

Realitatea Plus a intrat în posesia certificatului medico-legal prin care este confirmată agresiunea fizică la adresa minorei de 17 ani violată în timpul...

Senatoarea Șoșoacă susține că “mii de tone de droguri” intră din Ucraina în România

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o serie de întrebări unor oficiali guvernamentali români, cărora le cere, printre altele, să confirme faptul că "din Ucraina...

Toyota vrea să atingă o producție de 600.000 de mașini electrice în 2025

Toyota va accelera producția de vehicule electrice de la mărcile sale Toyota și de lux Lexus, a informat ziarul japonez Nikkei. Raportul Nikkei spune că...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies