16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeInternaționalEuropol: 107 arestări pentru trafic de droguri în Spania

Europol: 107 arestări pentru trafic de droguri în Spania

O rețea criminală organizată formată în principal din criminali vorbitori de limbă albaneză, suspectați de trafic ilegal de droguri, a fost demontată cu sprijinul Europol. 107 persoane au fost arestate în timpul unei acțiuni din 13 iulie, care a implicat autorități din Spania, Germania și Albania. 

Se crede că grupul infracțional gestionează plantațiile de canabis din Spania, unde au cultivat și prelucrat marijuana, înainte ca aceasta să fie transferată în alte țări europene pentru distribuire ulterioară.

În ziua acțiunii, aproximativ 400 de polițiști de pe teren au efectuat raiduri simultane în 42 de locații diferite din Spania (Tarragona, Barcelona, ​​Girona și Castellón). Câteva zile mai târziu au fost efectuate încă 9 percheziții. 

  • 107 persoane arestate, inclusiv cetățeni albanezi, spanioli, slovaci și greci
  • Au fost descoperite 51 de ferme de canabis
  • 25 000 de plante de canabis confiscate
  • 70 000 de euro în numerar și vehicule de ultimă generație confiscate

Acest grup de criminalitate organizată bazat pe clanuri a fost structurat ierarhic, cu sucursale care funcționează la nivel internațional. Unii dintre membrii săi arestați au antecedente de trafic de droguri în diferite țări.

Infractorii deviau alimentarea cu energie electrică pentru a cultiva ilegal plantele în interior. Se estimează că energia electrică furată se ridică la peste 1,6 milioane de euro din venituri pierdute din utilități. 

Europol a susținut această investigație oferind expertiză personalizată și sprijin extins în analize și facilitând schimbul de informații prin canalele sale sigure. În ziua acțiunii, Europol a creat un post de comandă virtual pentru a asigura o coordonare perfectă între toate autoritățile implicate. Unul dintre experții săi a fost detașat la fața locului în Spania pentru a permite verificări încrucișate împotriva bazelor de date ale Europol cu ​​datele colectate în cursul acțiunii. 

Trei anchetatori albanezi au fost, de asemenea, trimiși în Spania în cadrul Proiectului IPA2019, care vizează combaterea criminalității organizate grave în Balcanii de Vest. 

Următoarele autorități de aplicare a legii au luat parte la această investigație:

  • Spania: Poliția Națională (Policia Nacional), Poliția regională catalană (Mossos D’esquadra)
  • Germania: Biroul de investigații vamale al Berlin-Brandenburg Zollfahndungsamt Berlin-Brandenburg
  • Albania: Poliția de Stat (Policia e Shtetit)
  • Europol
Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă