Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eroii din Transnistria, comemorați cu ocazia Conferinţei Interparlamentare din Republica Moldova

Preşedintele parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, a discutat cu şefii delegaţiilor oficiale participante la Conferinţa interparlamentară "Georgia, Republica Moldova şi Ucraina pe tema „Parteneriatului Estic şi provocărilor actuale de securitate”.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 14:59

Oaspeții și gazdele şi-au deschis lucrările vineri la Chişinău, au depus coroane de flori la monumentul eroilor căzuţi în războiul din Transnistria (1992), dat fiind faptul că în Republica Moldova vineri sunt comemorate victimele conflictului de pe Nistru, relatează portalul Deschide.md, citat de Agerpres.

Cei prezenţi au păstrat un minut de reculegere la monumentul "Maica Îndurerată" de la complexul memorial "Eternitate" din Chişinău.

Ziua Memoriei, marcată vineri în Republica Moldova, a fost instituită de parlament în 2010. Conflictul armat din Transnistria a început la 2 martie 1992, iar acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992.

Deloc întâmplător, despre conflictele îngheţate şi provocările actuale în materie de securitate se discută la Conferinţa interparlamentară ce s-a deschis vineri în capitala Republicii Moldova.

Evenimentul reuneşte circa 150 de oficiali şi experţi de nivel înalt, inclusiv preşedinţi de parlamente, europarlamentari, reprezentanţi ai Congresului SUA, experţi marcanţi de talie internaţională şi regională.

Preşedinţii forurilor legislative din Republica Moldova, Georgia şi Ucraina vor semna vineri o declaraţie comună în care se angajeaza să-şi unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare şi securitate, conform canalului media citat.

Comentarii

loading...