26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalErdogan propune o conferință internațională, inclusiv cu ciprioții turci, pentru criza Mediteranei

Erdogan propune o conferință internațională, inclusiv cu ciprioții turci, pentru criza Mediteranei

Președintele Recep Erdogan a declarat că „reia” apelul său la dialog între statele din estul Mediteranei și a propus organizarea unei conferințe internaționale unde să se discute problemele din această regiune.

Punctul sensibil al declarației lui Erdogan este că el a cerut prezența la această conferință și a „ciprioților turci”. O asemenea participare le-ar conferi ciprioților turci statutul egal cu al unei țări. Se știe că în Cipru există o regiune separatistă, cu populație majoritar turcă, pe care doar Turcia o recunoaște ca țară, sub numele „Republica turcă a Ciprului de Nord”.

Nici guvernul Ciprului, de la Nicosia, nu recunoaște această „Republică a Ciprului de Nord”, astfel că Ciprul nu va accepta prezența la conferința statelor din estul Mediteranei a ciprioților turci.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă