15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan: Oraşul Tell Rifaat, următoarea ţintă a operaţiunii militare a Turciei în...

Erdogan: Oraşul Tell Rifaat, următoarea ţintă a operaţiunii militare a Turciei în Siria

“Cu voia lui Dumnezeu, vom face ca această operaţiune să îşi atingă scopul – să preluăm în scurt timp controlul în Tell Rifaat”, a declarat Erdogan la Trabzon, pe coasta Mării Negre.

La 18 martie, forţele turce, cu ajutorul unor trupe siriene aliate, au preluat controlul în enclava Afrin din nordul Siriei, alungând miliţiile kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) la capătul unei ofensive începute în urmă cu două luni.

YPG sub clasate drept ‘teroriste’ de către Ankara, dar reprezintă un aliat important al coaliţiei internaţionale conduse de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

De a doua zi, Erdogan s-a declarat pregătit să extindă ofensiva împotriva miliţiilor kurde şi în alte zone din nordul Siriei.

Ankara nu şi-a ascuns niciodată ostilitatea faţă de autonomia de facto obţinută de kurzi în Siria în vaste teritorii din apropierea frontierei cu Turcia, datorită conflictului care face ravagii în Siria din 2011, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă