19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan, optimist în legătură cu îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia, privind...

Erdogan, optimist în legătură cu îmbunătățirea relațiilor dintre SUA și Rusia, privind Siria

‘Dorim ca Statele Unite, Rusia şi toate forţele coaliţiei să dea dovadă de sensibilitate şi, în prezent, (…) climatul tensionat pare să se reducă’, a declarat Erdogan.

‘Discuţiile noastre continuă’ în legătură cu situaţia din Siria, a adăugat el.

Şeful statului turc a discutat în ultimele zile cu omologii săi rus, Vladimir Putin, şi american, Donald Trump, în momentul în care tensiunile dintre Washington şi Moscova au atins un nivel îngrijorător după ameninţările privind atacuri iminente ale SUA în Siria.

Turcia este unul dintre aliaţii Statelor Unite în cadrul NATO şi cooperează îndeaproape cu Rusia în dosarul sirian, deşi Ankara îi sprijină pe rebeli, în timp ce Moscova sprijină regimul de la Damasc.

Zeci de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic asupra oraşului rebel Douma, în Ghouta Orientală, potrivit organizaţiei Căştile Albe şi ONG-ului Syrian American Medical Society.

Atacul a provocat un val de indignare la nivel internaţional, mai multe state occidentale acuzând regimul de la Damasc, care neagă ferm că ar fi utilizat arme chimice.

Erdogan a declarat în repetate rânduri în ultimele zile că utilizarea armelor chimice nu poate rămâne nepedepsită, însă a subliniat vineri că nu trebuie ignorate nici atacurile cu arme convenţionale, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă