Foto Arhiva

Erdogan l-a felicitat pe Maduro pentru realegerea sa controversată

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a felicitat miercuri pe omologul său Nicolas Maduro pentru realegerea sa în funcţia de preşedinte al Venezuelei, la sfârşitul unui scrutin foarte criticat de comunitatea internaţională, scrie AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2018 - 12:02

Erdogan i-a transmis felicitări lui Maduro prin intermediul unei conversaţii telefonice în noaptea de marţi spre miercuri, devenind, precum omologul său rus Vladimir Putin, unul dintre puţinii lideri de prim-plan care îi urează succes preşedintelui venezuelean. 

Socialistul Nicolas Maduro a câştigat alegerile prezindenţiale duminică, cu 68% din voturi, cu mult în faţa concurenţilor săi, dar pe fondul unui absenteism de 54%. Opoziţia a boicotat votul, denunţând o "fraudă". 

Statele Unite, Canada, Uniunea Europeană şi zeci de ţări din Alerica Latină au anunţat chiar înainte de scrutin că nu vor recunoaşte rezultatul. 

Rezultatele anunţate, calificate drept "farsă" de americani, au fost respinse de asemenea de Grupul de la Lima, o alianţă de 14 ţări din America şi Caraibe care cuprinde Argentina, Brazilia, Canada, Columbia şi Mexicul. Aceste state şi-au chemat luni ambasadorii din Venezuela. 

Maduro a anunţat marţi expulzarea însărcinatului cu afaceri americane la Caracas, Todd Robinson, cel mai înalt diplomat al Statelor Unite, după impunerea noilor sancţiuni economice de către Washington a doua zi după realegere.  

În timpul unei vizite în Turcia, în octombrie, Maduro se lăuda cu o viziune comuncă cu a Turciei despre "o lume diferită". 

Comentarii