18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan cere Arabiei Saudite să indice unde este cadavrul jurnalistului Khashoggi

Erdogan cere Arabiei Saudite să indice unde este cadavrul jurnalistului Khashoggi

Erdogan a declarat şi că Riadul trebuie să dezvăluie identitatea „coolaboratorului local” care a luat corpul lui Khashoggi de la agenţii saudiţi după ce jurnalistul a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie.

Vorbind în faţa membrilor Partidului AK în Parlament, Erdogan a afirmat că procurorul general al Arabiei Saudite urmează să se întâlnească cu procurorul şef din Istanbul duminică.

Procurorul general al Arabiei Saudite a declarat joi că, pe baza unor informaţii de Turcia, suspecţii acuzaţi de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi au comis o acţiune ”premeditată”.

Jamal Khashoggi, jurnalist şi opozant saudit, a fost ucis, la 2 octombrie, în incinta consulatului saudit la Istanbul. Potrivit unor oficiali turci, Khashoggi a fost asasinat de o echipă de agenţi veniţi de la Riad.

După ce au negat moartea acestuia, autorităţile saudite au avansat, sub presiuni internaţionale, mai multe versiuni, evocând mai întâi o ”încăierare” care s-a terminat prost, iar apoi o operaţiune ”neautorizată” şi de care prinţul moştenitor, Mohammed bin Salman, considerat cel mai puternic om în regat, ”nu a fost informat”.

În total 18 suspecţi – toţi saudiţi – au fost arestaţi în Arabia Saudită, iar mai mulţi conducători ai serviciilor saudite de informaţii au fost destituiţi.

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă