11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalErdogan: Arabia Saudită trebuie să spună cine i-a trimis pe ucigaşii lui...

Erdogan: Arabia Saudită trebuie să spună cine i-a trimis pe ucigaşii lui Khashoggi

Procurorul saudit Saud Al Mojeb se află la Istanbul pentru a discuta cu procurorul turc care se ocupă de acest caz, care a dus la o criză internaţională pentru Arabia Saudită, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Autorităţile de la Riyad au negat în primă fază că ar avea cunoştinţă de acest caz sau că ar fi avut vreo implicare în dispariţia jurnalistului, dar Mojeb a declarat că asasinarea lui Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului prinţul Mohammed bin Salman, a fost premeditată.

Turcia a exercitat o presiune constantă asupra Arabiei Saudite, cerând explicaţii concrete şi dezvăluind mai multe dovezi care să determine Riyadul să recunoască crima.

Arabia Saudită a transmis că cei 18 suspecţi vor fi aduşi în faţa instanţei în regat, în ciuda apelurilor repetate ale Ankarei pentru ca aceştia să fie extrădaţi şi judecaţi în Turcia.

”Ieri, procurorul nostru i-a transmis procurorului saudit că procesul se poate desfăşura în Turcia din moment ce crima a avut loc la Istanbul”, a declarat Erdogan.

”Procurorul nostru a întrebat cine sunt cei care au trimis acel grup de persoane care a venit aici şi a acest lucru trebuie să fie clarificat. Oficialii saudiţi trebuie să dezvăluie identitatea cilaboratorilor locali. Spuneţi-ne cine sunt acele persoane şi noi îi vom găsi”, a spus Erdogan.

”Nu putem lăsa această chestiune nerezolvată, trebuie să rezolvăm asta acum. Nu este loc de trageri de timp sau să încercăm să salvăm anumite persoane”, a adăugat acesta.

Procurorul saudit Mojeb se află într-o vizită de două zile la lstanbul pentru a puta o nouă discuţie cu procurorul turc Irfan Fidan, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă