Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan: Arabia Saudită trebuie să spună cine i-a trimis pe ucigaşii lui Khashoggi

Procurorul turc care se ocupă de ancheta privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi i-a cerut poocurorului-şef al Arabiei Saudite să dezvăluie cine a trimis echipa implicată în cazul uciderii jurnalistului, a declarat marţi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.10.2018 - 19:06

Procurorul saudit Saud Al Mojeb se află la Istanbul pentru a discuta cu procurorul turc care se ocupă de acest caz, care a dus la o criză internaţională pentru Arabia Saudită, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Autorităţile de la Riyad au negat în primă fază că ar avea cunoştinţă de acest caz sau că ar fi avut vreo implicare în dispariţia jurnalistului, dar Mojeb a declarat că asasinarea lui Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului prinţul Mohammed bin Salman, a fost premeditată.

Turcia a exercitat o presiune constantă asupra Arabiei Saudite, cerând explicaţii concrete şi dezvăluind mai multe dovezi care să determine Riyadul să recunoască crima.

Arabia Saudită a transmis că cei 18 suspecţi vor fi aduşi în faţa instanţei în regat, în ciuda apelurilor repetate ale Ankarei pentru ca aceştia să fie extrădaţi şi judecaţi în Turcia.

”Ieri, procurorul nostru i-a transmis procurorului saudit că procesul se poate desfăşura în Turcia din moment ce crima a avut loc la Istanbul”, a declarat Erdogan.

”Procurorul nostru a întrebat cine sunt cei care au trimis acel grup de persoane care a venit aici şi a acest lucru trebuie să fie clarificat. Oficialii saudiţi trebuie să dezvăluie identitatea cilaboratorilor locali. Spuneţi-ne cine sunt acele persoane şi noi îi vom găsi”, a spus Erdogan.

”Nu putem lăsa această chestiune nerezolvată, trebuie să rezolvăm asta acum. Nu este loc de trageri de timp sau să încercăm să salvăm anumite persoane”, a adăugat acesta.

Procurorul saudit Mojeb se află într-o vizită de două zile la lstanbul pentru a puta o nouă discuţie cu procurorul turc Irfan Fidan, a anunţat postul turc de televiziune NTV.

Comentarii

loading...