12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan acuză, la istanbul, că Morsi ”a fost ucis”

Erdogan acuză, la istanbul, că Morsi ”a fost ucis”

”În tribunal, el s-a zbătut pe podea timp de douăzeci de minute. Autorităţile nu au făcut nimic să-i vină în ajutor. El a fost ucis şi nu a murit din cauze naturale”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un miting electoral la Istanbul.

Preşedintele turc a promis că va ”face totul” pentru a-i traduce pe conducătorii egipteni ”în tribunale internaţionale”.

Erdogan – care provine, la fel ca Morsi, din mişcarea islamistă – l-a catalogat drept ”martir”, după anunţarea decesului luni, şi a acuzat ”tiranii” aflaţi la putere în Egipt că sunt responsabili de moartea acestuia, referindu-se la preşedintle egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Mohamed Morsi, care a decedat în urma unei audieri într-un caz de spionaj la tribunal, a fost înmormântat marţi la Cairo în deplină discreţie şi în măsuri de suraveghere atente, după ce s-a aflat în ultimii şase ani după gratii.

Relaţiile între Turcia şi Egipt sunt aproape inexistente după ce armata egipteană, condusă la acea vreme de către Abdel Fattah el-Sisi, l-a răsturnat pe Morsi de la putere.

Erdogan a participat, alături de mii de persoane, la rugăciuni funerare în memoria lui Morsi, la Istanbul.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal feminin. Cum arată grupa tricolorelor

Naționala de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele Muntenegrului, Cehiei şi Serbiei, la Campionatul European care va...

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...
Ultima oră
Pe aceeași temă