Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Epidemie de Ebola în Republica Democrată Congo

Patruzeci şi unu de decese legate de noua epidemie de febră hemoragică Ebola au fost înregistrate în Republica Democrată Congo, au declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi autorităţile sanitare congoleze, preluate de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 18:20

"La 13 august, exista un total de 41 de decese" a declarat o purtătoare de cuvânt a OMS într-un briefing de presă la sediul organizaţiei din Geneva. "Există 41 de decese, dintre care 14 au fost confirmate", a indicat, la rândul său, pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din RDC.

Cazurile confirmate au fost testate pozitiv în laborator din probele prelevate de la pacienţi, a precizat Ministerul. Cazurile probabile sunt adesea decese deja înregistrate, pentru care nu a fost posibilă efectuarea de teste.

"În total 57 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiunea Beni", potrivit Ministerului Sănătăţii din RDC, dintre care "30 de cazuri confirmate şi 27 probabile".

Pentru prima dată de la anunţarea epidemiei la 1 august, un deces a fost înregistrat în afara provinciei Nord-Kivu, respectiv în provincia vecină Ituri, conform aceleiaşi surse.

Echipele medicale din Beni şi Mangina, unde a fost localizat epicentrul epidemiei, "au început să utilizeze molecula terapeutică mAb114 pentru tratamentul pacienţilor', au precizat autorităţile sanitare congoleze.

Aceasta este "prima moleculă terapeutică împotriva virusului utilizată în cadrul unui focar de Ebola activ în RDC", au precizat responsabilii amintiţi.

Potrivit Reuters, acest tratament a fost dezvoltat în Statele în proporţie de 100% atunci când a fost testat maimuţe.

Această epidemie de Ebola este cea de-a doua de pe teritoriul RDC din anul 1976, însă "este prima dată când boala afectează o zonă aglomerată, într-o situaţie de conflict intens", a subliniat OMS într-un comunicat.

"OMS solicită un acces sigur şi liber al tuturor actorilor implicaţi în răspunsul la această epidemie pentru a veni în ajutorul tuturor populaţiilor afectate", a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, după o vizită pe teren.

Comentarii

loading...