Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Emmanuel Macron, distins la Aachen, în prezenţa cancelarului Angela Merkel

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost distins joi, la Aachen, în prezenţa cancelarului german Angela Merkel cu Premiul Carol cel Mare, cu care sunt recompensate din 1950 personalităţile cele mai angajate în construcţia europeană.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 14:51

Premiul reprezintă o recunoaştere a eforturilor şeful statului francez, care a plasat Europa în centrul campaniei sale prezidenţiale din 2017 şi a susţinut trei discursuri pe tema relansării Uniunii Europene (UE).

El a pledat la Atena, pe dealul Pnyx, pentru înscrierea proiectului european într-o perspectivă istorică, apoi la paris, la Sorbona, pentru propulsarea ei în viitor, şi la Strasbourg, în Parlamentul European (PE), prezentând un proiect în vederea relansării UE.

Comentarii