Emmanuel Macron a verificat capacitatea forțelor armate într-o deplasare militară

Emmanuel Macron a petrecut joi cateva ore in cadrul Armatei terestre, in Marne, o ocazie de a lua pulsul legii sale cu privire la programarea militara (LPM), in cadrul unui corp militar aflat sub tensiune dupa atentatele din 2015, relateaza Reuters.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 09:33

In cursul acestei deplasari militare, in urma unei vizite la Armata aerului, la Istres, si a Marinei pe Ile Longue in iulie, seful statului a asistat, dintr-un elicopter de tip NH90 Caiman, iar apoi de la sol, la manevre de antrenament in conditii reale in tabara militara Suippes.

Alaturi de ministrul sau al Armatelor Florence Parly, el a urmarit tancuri de tip Leclerc - desfasurate in cadrul unor masuri de asigurare din partea NATO a tarilor baltice in fata Rusiei - si know-how-ul militarilor din cadrul Operatiunii Barkhane in Sahel.

I s-au prezentat, dupa aceea, in tabara Mourmelon, inovatiile dezvoltate de catre Armata terestra, si anume echipamentul "combatantului din 2020", constand in uniforme ignifuge, sau vehicule blindate din programul Scorpion, care urmeaza sa inlocuiasca vehicule de tip VAB, depasite, potrivit news.ro.

Comentarii