15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalEmisarul ONU pentru Yemen a sosit la Hodeida

Emisarul ONU pentru Yemen a sosit la Hodeida

Griffiths, care vine de la Sanaa, capitala yemenită controlată de rebelii houthi, vrea să promoveze o încetare a focului durabilă în oraşul-port Hodeida (vest), pe care forţele proguvernamentale încearcă să-l preia de la rebeli.

Obiectivul vizitei este ‘de a vedea îndeaproape situaţia din Hodeida şi de a trimite un mesaj tuturor protagoniştilor cu privire la importanţa armistiţiului în vederea relansării negocierilor politice’, a declarat sursa ONU.

Emisarul Naţiunilor Unite încearcă să organizeze consultări de pace în Suedia pentru care nu a fost stabilită încă o dată. SUA au indicat că acestea ar putea avea loc la începutul lunii decembrie.

Vital pentru livrarea importurilor şi a ajutoarelor în Yemen, acest oraş portuar ilustrează complexitatea războiului din ţară care continuă de patru ani şi s-a soldat cu circa 10.000 de morţi, provocând cea mai gravă criză umanitară în lume, cu 14 milioane de persoane în situaţia de a se confrunta cu foametea, potrivit cifrelor ONU.

Griffiths se află de miercuri la Sanaa, unde a discutat joi cu liderul rebelilor Abdel Malik al-Houthi în vederea avansării spre o soluţie politică în războiul dintre insurgenţi pro-iranieni şi puterea sprijinită militar de o coaliţie sub comandament saudit.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă