Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emisarul ONU pentru Yemen a sosit la Hodeida

Emisarul ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a sosit vineri în oraşul strategic Hodeida, principalul front de război din Yemen unde un armistiţiu a fost în general respectat timp de zece zile, a declarat o sursă a ONU în Dubai, citată de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2018 - 12:17

Griffiths, care vine de la Sanaa, capitala yemenită controlată de rebelii houthi, vrea să promoveze o încetare a focului durabilă în oraşul-port Hodeida (vest), pe care forţele proguvernamentale încearcă să-l preia de la rebeli.

Obiectivul vizitei este 'de a vedea îndeaproape situaţia din Hodeida şi de a trimite un mesaj tuturor protagoniştilor cu privire la importanţa armistiţiului în vederea relansării negocierilor politice', a declarat sursa ONU.

Emisarul Naţiunilor Unite încearcă să organizeze consultări de pace în Suedia pentru care nu a fost stabilită încă o dată. SUA au indicat că acestea ar putea avea loc la începutul lunii decembrie.

Vital pentru livrarea importurilor şi a ajutoarelor în Yemen, acest oraş portuar ilustrează complexitatea războiului din ţară care continuă de patru ani şi s-a soldat cu circa 10.000 de morţi, provocând cea mai gravă criză umanitară în lume, cu 14 milioane de persoane în situaţia de a se confrunta cu foametea, potrivit cifrelor ONU.

Griffiths se află de miercuri la Sanaa, unde a discutat joi cu liderul rebelilor Abdel Malik al-Houthi în vederea avansării spre o soluţie politică în războiul dintre insurgenţi pro-iranieni şi puterea sprijinită militar de o coaliţie sub comandament saudit.

Comentarii

loading...