6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalEmiratul Ras al Khaimah vrea să treacă în fața Dubaiului

Emiratul Ras al Khaimah vrea să treacă în fața Dubaiului

Ras al Khaimah, unul dintre cele șapte Emirate Arabe Unite, își dorește să ajungă din urmă Dubaiul sau chiar să-l depășasecă ca destinație turistică, dar și ca oportunități de investiții.

Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Emiratului Ras Al-Khaimah anunţa recent un plan de investiţii în valoare de jumătate de miliard de dirhami, aproximativ 111,5 milioane de euro, în parteneriat cu RAK Hospitality Holding şi Camera de Comerţ şi Industrie, pentru dezvoltarea proiectelor de turism sustenabil în Emirat. Planul cuprindea peste 20 de inițiative de dezvoltare a turismului durabil.

Totodată, Emiratul a lansat și un program strategic de investiții, prin care își propune să se poziționeze drept una dintre destinațiile preferate pentru turism și investiții în luxul accesibil. Avizată de guvernul Ras Al Khaimah, noua inițiativă, SelectRAK, este lansată în parteneriat cu Arton Capital, o companie de consultanță guvernamentală de top. Programul se va concentra pe furnizarea unei game de avantaje acordate investitorilor, inclusiv rezidența pe termen lung, pe baza criteriilor subliniate de guvern. Inițiativa își propune să contribuie la creșterea tuturor sectoarelor economice de bază, inclusiv cel al asistenței medicale, a industriei ospitalității, educației și comerțul, creând noi locuri de muncă și sprijinind întreprinderile locale.

De asemenea, SelectRAK a anunțat că va sprijini investitorii în înregistrarea și operarea afacerilor internaționale din Ras Al Khaimah și îi va ajuta la găsirea unei locuințe la alegere, în cadrul pitoresc al Emiratului. Toți investitorii care îndeplinesc criteriile guvernamentale vor primi, de asemenea, vize de ședere pe termen lung.

Raki Phillips, CEO al Autorității de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah, a declarat: „Această platformă strategică va servi drept un hub unic pentru promovarea Emiratului, subliniind atracțiile sale turistice pentru un public global, oportunitățile de afaceri și investiții și prezentând un stil de viață convingător, departe de agitația marilor orașe. Obiectivul nostru de a promova Ras Al Khaimah ca o destinație turistică minunată și de a ajuta la dinamizarea tuturor sectoarelor economice este aliniat cu viziunea pe termen lung a Emiratului, aceea de a se poziționa ca unul dintre locurile preferate din lume pentru a trăi și a munci.”

Ras Al Khaimah este una dintre destinațiile de turism, investiții și stil de viață cu cea mai rapidă creștere din regiune, primind investitori din întreaga lume.

Cu una dintre cele mai mari zone economice care găzduiește peste 13.000 de companii, Ras Al Khaimah oferă 100% proprietate asupra firmelor și impozitul pe venit zero – făcându-l o destinație atractivă și convingătoare pentru companii.

Numită Capitală a Turismului din Golf atât în 2020, cât și în 2021 de către Consiliul de Cooperare din Golf (GCC), Ras Al Khaimah a fost primul oraș din întreaga lume care a primit eticheta „Safeguard Assurance” de la Bureau Veritas, precum și ștampila “Safe Travels” de la World Travel and Tourism Council. Pe lângă frumusețea sa naturală și ospitalitate, experiențe și atracții de talie mondială, Ras Al Khaimah oferă și un mediu de afaceri competitiv. Abordarea instituțională a guvernului a făcut din Emirat o destinație de investiții preferată atât pentru IMM-uri, cât și pentru companii mari, primind constant, în ultimul deceniu, calificativul „A” din partea agențiilor internaționale de rating, precum Fitch și Standard & Poor’s, potrivit Autorității de Dezvoltare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă