14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalElton John susţine apelul lui George Clooney de a boicota hotelurile sultanului...

Elton John susţine apelul lui George Clooney de a boicota hotelurile sultanului din Brunei

Artistul, cunoscut pentru melodii precum “Your Song”, “Sacrifice” sau “Candle in the Wind”, care s-a căsătorit cu partenerul lui David Furnish în 2014, l-a felicitat pe Twitter pe actor “pentru că a luat atitudine faţă de discriminarea anti-gay în Brunei – loc în care homosexualii sunt brutalizaţi, boicotând hotelurile sultanului”.

“Trebuie să transmitem un mesaj”, a adăugat el, afirmând că împreună cu soţul lui a refuzat “de mult timp să se cazeze într-unul dintre aceste hoteluri şi nu o vor mai face în viitor”.

Invitând să i se alăture şi alte persoane în demersul său, Elton John a citat o listă de “hoteluri de boicotat”, printre care The Dorchester şi 45 Park Lane din Londra, informează News.ro.

Contactaţi, duminică dimineaţă, de AFP, reprezentanţii hotelului The Dorchester nu au comentat.

George Clooney a îndemnat la boicotarea a nouă hoteluri de lux care au legătură cu sultanul din Brunei într-un articol reprodus de site-ul Deadline.

Pe 3 aprilie, “statul Brunei va începe să omoare prin lapidare şi biciuire pe oricare dintre cetăţenii săi considerat că este homosexual. Înţelegeţi bine”, a scris actorul.

Noua legislaţie din Brunei, situat în Insula Borneo, prevede şi amputarea unei mâini sau a unui picior pentru furt.

Acest stat monarhie cu 430.000 de locuitori este condus cu mână de fier de sultanul Hassanal Bolkiah din 1967. Introducerea progresivă a şariei a fost anunţată în 2013, dar punerea în aplicare a acestor măsuri au fost întârziate de chestiuni practice şi din cauza opoziţiei apărătorilor drepturilor omului.

Sultanul este “unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume” şi deţine “Agenţia de investiţii din Brunei” care, la rândul ei, este proprietara a “nouă dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume”, continuă George Clooney.

Biroul prim-ministrului din Brunei a transmis sâmbătă un comunicat în care aminteşte că ţara are “un dublu sistem judiciar”, unul islamic, care se aplică doar musulmanilor (mai mult de două treimi din populaţie), şi altul civil, care îi priveşte pe toţi cetăţenii ţării.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă