9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalElon Musk, hotărât să înceapă o colonie de un milion de oameni...

Elon Musk, hotărât să înceapă o colonie de un milion de oameni pe Marte

„Este un loc special”, spun SpaceX și fondatorul Tesla despre casa sa din Bay Area.

Elon Musk spune că intenționează să-și vândă ultima casă rămasă în California, după ce a promis că își va vinde toate bunurile pentru a finanța o colonie de pe Marte.

Fondatorul Tesla a scris pe Twitter duminică târziu: „Am decis să vând ultima mea casă rămasă. Trebuie să meargă [casa] la o familie numeroasă care va locui acolo. Este un loc special “.

Miliardarul tehnologic a promis în mai 2020 să vândă toate bunurile fizice și să „nu dețină nicio casă” înainte de a lansa o colonie pe Marte până în 2050.

Casa, situată în zona golfului din San Francisco, fusese închiriată de Musk pentru „evenimente” înainte de anunțul de duminică.

„Da, [mi-am vândut casele, cu excepția uneia din Bay Area, închiriată pentru evenimente”, a scris pe Twitter fondatorul Tesla miercuri. „Lucrând la energie durabilă pentru Pământ cu Tesla și protejând viitorul conștiinței, făcând viața multiplanetară cu SpaceX.”

De asemenea, el a scris pe Twitter că a plătit încă impozite în California, după ce s-a mutat în Texas în ianuarie din cauza gestionării de către stat a Covid.

Tweet-ul său a urmat criticilor sale pentru că nu ar fi plătit aproape nici un impozit federal pe venit în câțiva ani și doar 455 milioane de dolari (322 milioane de lire sterline) în impozite din 2014 până în 2018, conform raportului ProPublica.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că bogăția lui Musk a crescut cu peste 14 miliarde de dolari (9,2 miliarde de lire sterline).

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Institutul Național de Administrație oferă inteligență artificială pentru prefecți și subprefecți

Institutul Național de Administrație (INA) și-a lansat oferta programelor de formare profesională pentru anul 2024, primele module noi fiind cele despre utilizarea inteligenței artificiale. INA...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă