21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalElicopter moldovenesc, prăbuşit în Afganistan

Elicopter moldovenesc, prăbuşit în Afganistan

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a anunţat într-un comunicat că a fost informată că, la data de 2 septembrie 2018, în Afganistan, la ora 03.00 GMT, elicopterul MI-8 MTV cu numărul de înregistrare ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară afgană din Mazar-i-Sharif, informează duminică Deschide.md.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, cetăţeni ucraineni, şi 11 soldaţi afgani. Potrivit unor informaţii preliminarii, în urma accidentului au decedat doi membri ai echipajului şi 10 pasageri. Autorităţile din Republica Moldova au declanşat o anchetă pentru obţinerea de informaţii suplimentare şi stabilirea tuturor circumstanţelor producerii accidentului, notează sursa citată.

Potrivit comandantului adjunct al Forţelor afgane din nordul ţării Nazer Khuda Pamiri, elicopterul s-a prăbuşit din cauza unor “probleme tehnice” la scurt timp după decolare, menţionează AFP.

Aparatu, care a luat foc după prăbuşire, a aparţinut unei companii private şi a fost închiriat de Ministerul afgan al Apărării, a declarat, de asemenea, adjunctul purtătorului de cuvânt al ministerului afgan, Mohammad Radmanish.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă