8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalEgipt: 14 morţi în ultimele zile în campania antiteroristă ''Sinai 2018''

Egipt: 14 morţi în ultimele zile în campania antiteroristă ”Sinai 2018”

“Trei ofiţeri ai armatei au fost ucişi şi alţi patru soldaţi răniţi în schimburi de focuri, în ultimele patru zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Tamer al-Refaay, într-un comunicat.

“Forţele aeriene au distrus 20 de obiective folosite de elementele teroriste ca bază pentru lansarea atacurilor, precum şi două vehicule cu încărcătură explozivă”, a adăugat el.

Raidurile au vizat 185 de ţinte utilizate pentru adăpostirea teroriştilor şi ascunderea armelor, a mai spus el.

De asemenea, 641 de militanţi au fost arestaţi, ridicând numărul celor deţinuţi la 2.235 de la începutul operaţiunii, a mai precizat purtătorul de cuvânt al armatei.

De la lansarea operaţiunii “Sinai 2018” pe 9 februarie, zece militari au fost ucişi şi 13 răniţi, în timp ce numărul teroriştilor morţi a ajuns la 82.

Preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a ordonat forţelor armate în noiembrie să-i distrugă pe terorişti în termen de trei luni după un atac asupra unei moschei, în care au fost ucise peste 300 de persoane în oraşul Arish din Peninsula Sinai.

Situată la frontiera cu Israelul şi Fâşia Gaza palestiniană, provincia egipteană Sinaiul de Nord a fost centrul atacurilor teroriste care au ucis sute de poliţişti şi soldaţi după destituirea de către armată a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, ca răspuns la proteste de masă.

Atacurile s-au extins mai târziu, ajungând în alte provincii, inclusiv la Cairo, şi au început sa vizeze minoritatea coptă prin atentate cu bombă şi atacuri armate asupra unor biserici.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă