Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Egipt: 13 terorişti ucişi şi 86 de suspecţi arestaţi în provincia Sinaiul de Nord

Armata egipteană a anunţat joi că a ucis încă 13 terorişti şi a arestat 86 de suspecţi în provincia Sinaiul de Nord în cursul celei mai recente operaţiuni din cadrul unei ample campanii antiteroriste, relatează agenţia Xinhua.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 12:39

De la lansarea campaniei antiteroriste "Sinai 2018" pe 9 februarie, 95 de terorişti au fost ucişi până în prezent, a indicat armata egipteană într-un comunicat.

De asemenea, armata a arestat circa 3.000 de suspecţi, din care jumătate au fost eliberaţi după investigaţii, a distrus circa 1.400 de ascunzători teroriste şi depozite de arme, şi a detonat 430 de dispozitive explozive.

În cursul campaniei antiteroriste şi-au pierdut viaţa 10 soldaţi şi alţi 13 au fost răniţi.

Aflată la graniţa cu Israelul şi Fâşia Gaza, provincia egipteană Sinaiul de Nord a fost centrul unor atacuri teroriste soldate cu sute de morţi în rândul poliţiştilor şi al militarilor după înlăturarea de la putere de către armată în iulie 2013 a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi.

Atacurile teroriste s-au extins apoi către alte provincii şi oraşe, inclusiv în capitală, Cairo, şi au început să vizeze şi biserici ale minorităţii creştine copte. Majoritatea atacurilor teroriste au fost întreprinse de către ramura din Sinai a grupării Stat Islamic.

Comentarii

loading...