Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Economia britanică este suficient de solidă să suporte un Brexit fără acord

Noul ministru britanic al Finaţelor Sajid Javid a aprecia joi că economia britanică este suficent de solidă pentru a suporta consecinţele unui Brexit fără acord (”no deal”), relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.08.2019 - 17:17

”Economia noastră este fundamental solidă, iar noi putem azi să facem diverse alegeri”, a apreciat cancelarul Exchequer-ului.

”Putem opta să investim în şcoală, în spitalele noastre, în formidabila noastră poliţie, de exemplu, dar putem, de asemenea, să ne pregătim să ieşim din UE, iar dacă asta înseamnă lipsa unui acord este exact ceea ce vom face”, a spus el.

”Noi am spus clar că dorim un acord, dar trebuie să fie alt acord, un acord bun, care aboleşte backstop-ul antidemocratic”, a continuat el.

”Dacă nu putem suprima acest backstop, atunci trebuie să plecăm fără acord şi vom fi pregătiţi să o facem”, a promis ministrul Finanţelor.

Regatul Unit urmează să investească fonduri suplimentare în valoare de 2,1 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde de euro) în vederea formării unor rezerve de medicamente, unor angajări la vamă şi alte campanii de informare, în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Comentarii

loading...