Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Economia SUA, situație paradoxală: șomajul e constant, dar locurile de muncă s-au suplimentat

Angajatorii americani au creat în luna februarie 2018 cel mai mare număr de locuri de muncă din ultimele 18 luni, depăşind cu mult estimările analiştilor, dar cu toate acestea rata şomajului a rămas nemodificată la 4,1%, transmite Reuters.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 20:26

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 313.000 de noi locuri de muncă, cel mai mare număr înregistrat după luna iulie 2016, şi peste cifra de 200.000 de locuri de muncă preconizată de analişti. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit, în sus, şi cifrele pentru lunile decembrie şi ianuarie, când au fost create cu 54.000 de locuri de muncă mai multe decât au fost anunţate iniţial.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Cu toate acestea, rata şomajului în SUA a rămas pentru a cincea lună consecutiv la nivelul de 4,1% în condiţiile în care un număr de 806.000 de persoane au intrat pe piaţa muncii. Salariul mediu orar a crescut uşor, cu patru cenţi comparativ cu luna ianuarie, până la 26,75 dolari, o creştere de 0,26% comparativ cu luna februarie 2017.

Aproape toate sectoarele economiei au creat locuri de muncă în luna februarie. Sectorul producţiei de bunuri a creat 100.000 de noi locuri de muncă, dintre care 61.000 în construcţii şi 31.000 pentru industriile manufacturiere. Comerţul cu amănuntul a creat 50.000 de noi locuri de muncă, sectorul serviciilor a creat 187.000 de locuri de muncă iar sectorul public a creat 26.000 de locuri de muncă.

Aceste date sugerează că economia americană a rămas la un nivel susţinut chiar dacă scăderea cheltuielilor de consum, a vânzărilor de case şi a producţiei industriale, cumulată cu agravarea deficitului balanţei comerciale în ianuarie, i-au făcut pe economişti să îşi revizuiască în jos estimările privind creşterea Produsului Intern Brut în primul trimestru al acestui an. Conform celor mai recente estimări ale analiştilor, în perioada ianuarie-martie economia americană ar urma să înregistreze o creştere de aproximativ 2% în ritm anual, după un avans de 2,5% în ultimul trimestru al anului trecut.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, informează Agerpres.

Comentarii