5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalEconomia SUA, situație paradoxală: șomajul e constant, dar locurile de muncă s-au...

Economia SUA, situație paradoxală: șomajul e constant, dar locurile de muncă s-au suplimentat

Potrivit datelor publicate vineri de Departamentul american al Muncii, prima economie a lumii a creat luna trecută 313.000 de noi locuri de muncă, cel mai mare număr înregistrat după luna iulie 2016, şi peste cifra de 200.000 de locuri de muncă preconizată de analişti. De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit, în sus, şi cifrele pentru lunile decembrie şi ianuarie, când au fost create cu 54.000 de locuri de muncă mai multe decât au fost anunţate iniţial.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Cu toate acestea, rata şomajului în SUA a rămas pentru a cincea lună consecutiv la nivelul de 4,1% în condiţiile în care un număr de 806.000 de persoane au intrat pe piaţa muncii. Salariul mediu orar a crescut uşor, cu patru cenţi comparativ cu luna ianuarie, până la 26,75 dolari, o creştere de 0,26% comparativ cu luna februarie 2017.

Aproape toate sectoarele economiei au creat locuri de muncă în luna februarie. Sectorul producţiei de bunuri a creat 100.000 de noi locuri de muncă, dintre care 61.000 în construcţii şi 31.000 pentru industriile manufacturiere. Comerţul cu amănuntul a creat 50.000 de noi locuri de muncă, sectorul serviciilor a creat 187.000 de locuri de muncă iar sectorul public a creat 26.000 de locuri de muncă.

Aceste date sugerează că economia americană a rămas la un nivel susţinut chiar dacă scăderea cheltuielilor de consum, a vânzărilor de case şi a producţiei industriale, cumulată cu agravarea deficitului balanţei comerciale în ianuarie, i-au făcut pe economişti să îşi revizuiască în jos estimările privind creşterea Produsului Intern Brut în primul trimestru al acestui an. Conform celor mai recente estimări ale analiştilor, în perioada ianuarie-martie economia americană ar urma să înregistreze o creştere de aproximativ 2% în ritm anual, după un avans de 2,5% în ultimul trimestru al anului trecut.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, informează Agerpres.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă