Angela Merkel

DW: Doar 11 la sută dintre cetățenii Germaniei mai acceptă preluarea de refugiați

Doar 11 la sută dintre cetățenii Germaniei mai acceptă creșterea numărului de refugiați pe teritoriul acestei țări, relevă o analiză realizată de Deutsche Welle (DW).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

01.09.2020 - 15:29

Doar 11 la sută dintre cetățenii Germaniei susțin preluarea unui număr și mai mare de refugiați, arată un articol publicat, marți, pe site-ul Deutsche Welle (DW).

"Acest scepticism sporit devine evident atunci când oamenii sunt întrebați dacă sprijină politica Angelei Merkel privind refugiații. Majoritatea respinge această politică azi", precizează sursa citată.

La începutul crizei refugiaților, adică în anul 2015, aproape un milion de oameni au solicitat azil în Germania. Cei mai mulți solicitanți proveneau din Siria, Afganistan și Irak, adică din țări marcate masiv de război și teroare, unde viața cotidiană era extrem de periculoasă.

De atunci încoace, numărul cererilor de azil în Germania a scăzut, dar și dorința cetățenilor germani de a-i accepta pe acești străini s-a diminuat, relevă articolul publicat de Deutsche Welle.

Comentarii