18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalDupă Twitter, Snapchat îl atacă pe Trump

După Twitter, Snapchat îl atacă pe Trump

Agerpres: Reţeaua de socializare Snapchat, foarte populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump de incitare la ”violenţă rasială” şi a anunţat că nu va mai promova mesajele acestuia pe pagina Discover, a anunţat un purtător de cuvânt al reţelei, relatează AFP.

Mesajele preşedintelui american rămân totuşi vizibile pentru abonaţi în contul său şi apar atunci când un utilizator efectuează o căutare specifică.

”Nu vom amplifica voci care incită la violenţă rasială şi nedreptate, promovându-le gratuit pe Discover”, fluxul de informaţii al reţelei unde utilizatorii pot găsi ştiri, recomandări şi publicaţii din mass-media sau ale unor personalităţi cunoscute, a indicat reţeaua de socializare.

Snapchat se alătură astfel reţelei Twitter care a provocat indignarea preşedintelui Statelor Unite săptămâna trecută, postând avertismente asupra mesajelor pe care acesta le transmite celor peste 81 de milioane de abonaţi. Cele două reţele au ales însă să nu-l interzică total pe Donald Trump.

“Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societate şi suntem solidari cu toţi cei care caută pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, subliniază Snapchat.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă