16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalUPDATE Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, în SUA

UPDATE Douăsprezece persoane au murit într-un atac armat, în SUA

UPDATE. Autorul atacului de miercuri seara dintr-un bar din California, soldat cu 12 morţi, este un fost militar care a făcut parte din corpul de elită al puşcaşilor marini şi era cunoscut de poliţie ca având probleme psihice, au anunţat joi autorităţile locale, transmit Reuters şi AFP. Atacatorul s-a sinucis ulterior.

Ian David Long, în vârstă de 28 de ani, a intrat miercuri seara în localul Borderline Bar and Grill din Thousand Oaks, la nord de Malibu, înarmat cu o armă semiautomată modificată Glock şi a început să tragă la întâmplare. Majoritatea victimelor au între 21 şi 26 de ani, a estimat Geoff Dean, şeriful comitatului Ventura, lângă Los Angeles. Localul organiza în fiecare miercuri o petrecere consacrată studenţilor.

Şeriful a menţionat joi că nu se ştie deocamdată ce l-a determinat pe Long să comită acest măcel. El a adăugat că poliţia avusese “mai multe contacte” cu Long în ultimii ani, pentru incidente minore, inclusiv un accident de maşină, lăsând impresia că suferea de stres post-traumatic, date fiind antecedentele sale militare.

În acelaşi timp, nu sunt indicii privind eventuale legături cu terorismul, a mai explicat Geoff Dean.

„Este o scenă oribilă acolo. Este sânge peste tot”, a declarat şeriful Geoff Dean. „Suspectul este şi el acolo”, a adăugat el.

Sergentul Ron Helus a răspuns apelurilor şi a fost împuşcat când a intrat în bar. El a murit la spital ulterior.

Dean a informat că alte 10 persoane au fost împuşcate şi rănite.

Autorităţile au precizat că atacatorul a murit şi el în incident, însă nu au oferit detalii în acest sens.

Conform presei, în interiorul barului se aflau cel puţin 200 de persoane care participau la o seară de muzică country. Imaginile difuzate la televiziunile locale arată persoane transportate aparent cu răni de la gloanţe.

Conform rapoartelor, atacatorul a împuşcat un gardian de la intrarea din bar pentru ca apoi să pătrundă înăuntru şi să arunce cu „grenade de fum peste tot”. El a murit în interiorul barului.

 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă