7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump: ''Supervedeta'' Angela Merkel, ''foarte rău afectată'' din cauza imigraţiei

Donald Trump: ”Supervedeta” Angela Merkel, ”foarte rău afectată” din cauza imigraţiei

Merkel, care guvernează Germania din 2005, s-a străduit recent să înfiinţeze şi să menţină unită o coaliţie de guvernare.

”Angela a fost o supervedetă până când a permis unor milioane de oameni să vină în Germania”, a declarat Trump la Fox News.

Potrivit interviului, Trump, un populist de dreapta care a căutat să pună capăt imigraţiei către SUA şi care a încercat să oprească primirea de refugiaţi, a dat vina pe politica lui Merkel în domeniul migraţiei pentru problemele ei politice.

”A fost imbatabilă în orice alegeri. A permis unor milioane de oameni să vină (în Germania). Voi spune asta, a fost foarte rău afectată din cauza imigraţiei”, a declarat preşedintele american.

Trump a intervenit şi în dezbaterea privind migraţia care a agitat Germania luna trecută, spunând că nivelul infracţionalităţii a crescut din cauza migraţiei. ”Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, deoarece migraţia zguduie coaliţia, deja fragilă, de la Berlin”, a afirmat el.

Coaliţia Angelei Merkel părea a fi una incertă în iunie, după ce ministrul de interne a ameninţat cu întoarcerea la frontieră a unor migranţi, dacă şefa guvernului nu vine cu o soluţie la problema migraţiei.

Potrivit unui sondaj de la începutul lui iulie, două treimi dintre germani susţin iniţiativa cancelarului Merkel de găsire o unei soluţii în cadrul Uniunii Europene privind migraţia ilegală, în locul propunerii ministrului de interne de închidere unilaterală a graniţei.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă