Donald Trump sub lupa FBI. Anchetă privind o posibilă legătură cu un magnat rus

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI) verifică dacă bancherul rus Aleksandr Torşin, un apropiat al Kremlinului, a trimis bani Asociaţiei Naţionale pentru Arme de foc (NRA) pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige scrutinul prezidenţial din SUA, afirmă surse de la Washington

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2018 - 18:51

Divizia de contrainformaţii a FBI investighează dacă Aleksandr Torşin, viceguvernator al Băncii centrale a Rusiei, a furnizat ilegal fonduri prin intermediul Asociaţiei Naţionale pentru Arme de foc (NRA) pentru a-l ajuta pe Donald Trump în campania electorală, afirmă surse citate de site-urile McClatchy.com şi Axios.com.

Anchetatorii FBI se concentrează pe activităţile lui Aleksander Torşin, un apropiat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi al NRA.

Potrivit reglementărilor americane, folosirea de fonduri străine pentru influenţarea alegerilor federale este ilegală, informează Mediafax.

Oficial, Asociaţia Naţională pentru Arme de foc (NRA) a oferit 30 de milioane de dolari pentru susţinerea electorală a lui Donald Trump în campania din 2016. Conform unor membri ai comisiei de anchetă, suma oferită ar fi de fapt 70 de milioane de dolari, iar sursele de finanţare nu se cunosc.

Aleksandr Torşin este membru al NRA, dar este suspectat că ar fi şi liderul unui grup infracţional rus numit Taganskaia. În noiembrie 2017, NBC News a relatat că Jared Kushner, ginerele şi consilierul pentru Afaceri Politice al lui Donald Trump, a negat că ar fi avut o întrevedere cu Aleksandr Torşin. În mai 2016, Aleksandr Torşin a stat lângă Donald Trump jr., fiul preşedintelui Donald Trump, la un eveniment privat organizat de NRA.

Comentarii