16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit. Trump a intrat în Coreea...

Donald Trump şi Kim Jong-un s-au întâlnit. Trump a intrat în Coreea de Nord

 

Preşedintele american a declarat că vizita în zona demilitarizată a fost programată de câteva luni.

Întâlnirea între cei doi lideri în zona demilitarizată, care este fără precedent, vine după ce liderul de la Casa Albă a postat pe Twittter că doreşte să se întâlnească cu liderul nord-coreean.

Preşedintele american Donald Trump a intrat mergând pe jos duminică în Coreea de Nord, făcând câţiva paşi alături de liderul ţării Kim Jong Un şi fiind astfel primul preşedinte american care a mers vreodată pe teritoriul acestei ţări, relatează AFP.

Liderul de la Casa Albă Casei Albe a trecut graniţa care marchează separarea celor două Corei, în satul Panmunjom, unde a fost semnat armistiţiul din 1953. Însoţit de liderul de la Phenian, miliardarul american a făcut câţiva paşi pe teritoriul nord-coreean.
“Este o zi minunată pentru lume”, a spus Trump. “Aceasta înseamnă că vrem să punem capăt unui trecut nefericit şi că încercăm să creăm un nou viitor”, a declarat liderul de la Casa Albă. Cei doi lideri şi-au strâns mâna.

 
 

Aceasta este cea de a treia întâlnire între Donald Trump şi Kim Jong-un.

Donald Trump este primul preşedinte american în funcţie care vizitează zona demilitarizată de la frontiera între cele două Corei.

“Vreau doar să spun că este onoarea mea. Să trec această linie este o mare onoare, un mare progres s-a făcut, s-au format prietenii incredibile, în special una”, a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă i-a mulţumit liderului nord-coreean că a acceptat invitaţia sa de a se întâlni.

“Trump tocmai a devenit primul preşedinte american care ne vizitează ţara. Aceasta este o expresie a intenţiei de a elimina agresiunea din trecut şi de a deschide un nou viitor”, a declarat Kim Jong-un.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă