Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump nu va participa la funeraliile lui John McCain

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu va lua parte la funeraliile senatorului John McCain, însă confruntat cu critici în legătură cu reacţia sa la decesul liderului republican, Trump a ordonat luni ca drapelul să fie din nou arborat în bernă la Casa Albă, informează BBC News.

Rl online 0 comentarii

28.08.2018 - 08:49

Relaţiile dintre cei doi oameni de stat au fost deseori tensionate, McCain fiind un oponent vehement al lui Trump.

După decesul lui McCain, Trump a transmis condoleanţe printr-un mesaj succint pe Twitter, iar drapelul de la Casa Albă a fost arborat în bernă mai puţin de două zile. În mod uzual, în cazul liderilor marcanţi drapelul rămâne arborat în bernă până în ziua înmormântării.

„În pofida diferenţelor noastre de privind politica, respect serviciile aduse de senatorul John McCain ţării noastre şi, în onoarea lui, am semnat un decret prin care se ordonă arborarea drapelului Statelor Unite în bernă până în ziua înmormântării sale”, a anunţat Trump. Preşedintele Trump a confirmat că nu va participa la funeraliile lui McCain, ce vor avea loc sâmbătă.

Foştii preşedinţi George W. Bush and Barack Obama vor ţine discursuri omagiale la funeraliile lui John McCain. Într-un ultim mesaj, pregătit de McCain înainte de decesul său, senatorul a îndemnat SUA să nu se „ascundă în spatele zidurilor”.

„Ne slăbim măreţia când confundăm patriotismul cu rivalităţile tribale care au sădit resentimente, ură şi violenţă în toate colţurile lumii”, a mai scris McCain.

 

Comentarii

loading...