Foto Arhiva

Donald Trump nu renunță și trece la amenințări

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi presei că va ţine probabil Garda Naţională la frontiera Statelor Unite cu Mexicul până la construirea zidului promis în campania sa electorală din 2016, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2018 - 14:11

Trump a afirmat că doreşte să trimită la frontieră între 2000 şi 4000 de militari şi încearcă să afle cât va costa desfăşurarea Gărzii Naţionale.

Guvernul federal american a anunţat miercuri că sprijinul militar pentru poliţia de frontieră va fi coordonat cu statele americane vecine cu Mexicul. Trump i-a ordonat secretarului apărării, James Mattis, să ceară trimiterea Gărzii Naţionale în sprijinul Departamentului pentru Securitate Internă. Şefa acestui departament, Kirstjen Nielsen, împreună cu Mattis şi cu procurorul general al SUA, Jeff Sessions, trebuie să prezinte în termen de 30 de zile un plan de acţiune şi recomandări pentru alte autorităţi care vor fi solicitate să participe la securizarea frontierei.

Demersurile lui Trump pentru oprirea imigraţiei ilegale au loc în contextul unui marş din sudul Mexicului către Statele Unite, organizat din 25 martie de grupul de susţinere a imigranţilor Pueblo Sin Fronteras (Poporul Fără Frontiere - n. red.). Unii din cei peste 1200 de participanţi intenţionează să ceară azil politic în SUA, iar alţii declară deschis că vor să intre ilegal pe teritoriul american.

Luna trecută, Trump a semnat o lege privind cheltuielile bugetare prin care se alocă doar 1,6 miliarde de dolari pentru lucrări timp de şase luni la zidul de la frontieră, din cele 25 de miliarde pe care le solicitase, reaminteşte Reuters. Graniţa dintre SUA şi Mexic are o lungime de aproximativ 3200 de kilometri.

Comentarii