Donald Trump se adresează mulțimii de suporteri de la balconul său. Sâmbătă, 10 octombrie 2020.

Donald Trump nu mai prezintă un risc de transmitere COVID-19, a spus medicul său sâmbătă târziu

Președintele SUA încearcă să se întoarcă la lupta din campania prezidențială adresându-se, sâmbătă, unei mulțime de susținători de pe un balcon de la Casa Albă.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

11.10.2020 - 17:24

El a îndemnat sutele de susținători în mare parte negri și latino să ajute la obținerea votului său în alegerile din 3 noiembrie.
 
Medicul său Sean Conley a declarat într-o declarație ulterioară că Trump a făcut un test sâmbătă, arătând că nu mai este „un risc de transmitere pentru alții” și că nu mai există dovezi „de a reproduce în mod activ virusul”.
 
Trump este dornic să revină pe traseul campaniei după o absență de mai mult de o săptămână. El intenționează să călătorească luni în statul cheie din Florida, urmat de mitinguri în Pennsylvania și Iowa, marți și, respectiv, miercuri.


 
„Mă simt minunat”, a spus el mulțimii.


 
Boala președintelui a atras atenția asupra pandemiei, care a infectat aproape 7,7 milioane de oameni în Statele Unite și a ucis peste 213.000. Administrația sa s-a confruntat cu critici pentru gestionarea crizei și pentru abordarea sa relaxată în distanțarea socială în Casa Albă. Cel puțin 11 asistenți apropiați de Trump au dat rezultate pozitive pentru coronavirus.
 
Vorbind ferm și fără niciun semn al unui simptom, Trump a susținut un discurs de campanie mai scurt decât de obicei.
 
El i-a atacat pe democrați spunând că urmăresc o agendă „socialistă” sau chiar „comunistă” și și-a salutat propriul record în combaterea criminalității și în stimularea economiei SUA, în timp ce susținătorii care fluturau drapelul au scandat „Te iubim”.

Citește și: Donald Trump, pe steroizi, relansează lupta planetară

Democrații și unii comentatori au criticat evenimentul de sâmbătă pentru expunerea potențială a unui nou lot de susținători la virus și pentru utilizarea unei clădiri federale ca element de alegeri.
 
Întrebat despre asta în New Castle, Delaware, Biden a spus că speră ca președintele și susținătorii săi să ia măsuri de precauție.
 
Trump, care stătea singur la eveniment, nu purta o mască în timp ce vorbea. În mulțime, majoritatea purtau măști, dar nu respectau liniile directoare de distanțare socială.
 
Trump a reiterat cererile din trecut pentru ca statele să își redeschidă economiile chiar dacă noile cazuri au atins maximul de două luni vineri. O analiză Reuters a arătat că au fost raportate peste 58.000 de infecții, iar spitalizările din Midwest au înregistrat un record pentru a cincea zi succesivă.
 
Sondajele de opinie îl arată pe Biden cu un avantaj substanțial la nivel național, deși cu un avantaj mai restrâns în unele dintre statele care ar putea decide rezultatul alegerilor.

Comentarii