7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump: întâlnirea cu Kim Jong Un, peste trei-patru săptămâni

Donald Trump: întâlnirea cu Kim Jong Un, peste trei-patru săptămâni

“Cred că vom avea o întâlnire în următoarele trei sau patru săptămâni”, a arătat Trump, la o adunare în oraşul Washington din statul american Michigan. “Va fi o întâlnire foarte importantă, denuclearizarea Peninsulei Coreene”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Anterior, Trump anunţase că a avut o “lungă şi foarte bună” conversaţie cu omologul său sud-coreean, Moon Jae In, care tocmai s-a întâlnit cu liderul de la Phenian, şi că lucrurile merg “foarte bine”. Trump a precizat pe Twitter că data şi locul întâlnirii cu Coreea de Nord sunt în curs de stabilire şi că l-a informat despre stadiul negocierilor şi pe primul ministru japonez, Shinzo Abe.

La rândul lui, ministrul american al Apărării, Jim Mattis, a discutat telefonic cu omologul său sud-coreean, Song Young Moo, a informat Pentagonul. “Cele două părţi s-au angajat să continue cooperarea strânsă în vederea aplicării rezoluţiilor Naţiunilor Unite şi pentru susţinerea eforturilor diplomatice vizând realizarea unei denuclearizări complete, verificabile şi ireversibile”, se arată în comunicatul Pentagonului.

Summit istoric Donald Trump – Kim Jong Un

Preşedintele american ar urma să-l întâlnească până în iunie, într-un summit istoric, pe liderul nord-coreean Kim Jong Un. Noul şef al diplomaţiei americane, Mike Pompeo, s-a întâlnit – la momentul când conducea CIA – cu Kim Jong Un, în week-end-ul de Paşte, într-o vizită ţinută un timp secretă.

Vineri, Donald Trump a indicat că “două sau trei” locuri au fost avute în vedere pentru întâlnirea sa cu Kim Jong Un, evocând “două ţări” posibile. Potrivit CBS News, care citează două surse anonime, cele două ţări în discuţie sunt Mongolia şi Singapore.

Premierul singaporez a precizat că a citit în ziare despre posibilele locaţii ale întâlnirii SUA-Coreea de Nord, însă a indicat sâmbătă că ţara sa nu a primit nicio invitaţie sau cerere oficială în acest sens.

Un alt summit istoric a avut loc vineri între preşedinţii Coreei de Sud şi Coreei de Nord, în cursul căruia cei doi lideri s-au angajat să lucreze pentru denuclearizarea peninsulei şi pentru o pace permanentă.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă