12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump este pregătit să răspundă acuzațiilor, dar numai în anumite condiţii

Donald Trump este pregătit să răspundă acuzațiilor, dar numai în anumite condiţii

“O voi face în anumite circumstanţe”, le-a spus el jurnaliştilor care îl însoţeau la bordul Air Force One, avionul prezidenţial. “Cred că dacă trebuie să ne întâlnim, aceasta trebuie să fie o întâlnire echitabilă, nu vreau să cad în capcana sperjurului”, a adăugat preşedintele SUA.

Avocatul său Rudy Giuliani a declarat joi pentru Reuters că procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta, doreşte ca Trump să accepte o “întâlnire ulterioară” după răspunsurile în scris.

“Nu văd cum putem face acest lucru”, a spus avocatul, care şi-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la riscul de sperjur.

Avocaţii lui Trump negociază de luni de zile cu echipa lui Mueller pentru a stabili formele unei eventuale audieri a preşedintelui, care neagă orice fel de complicitate cu Moscova şi denunţă o “vânătoare de vrăjitoare”.

Doi asociaţi ai lui Roger Stone, care a fost mult timp consilier politic al lui Donald Trump, au fost audiaţi în ultimele două zile de anchetatori, aceştia părând interesaţi de contactele lor cu Wikileaks şi cu fondatorul acestui site Julian Assange. Site-ul a publicat un număr mare de e-mailuri ale democraţilor, piratate în timpul campaniei din 2016.

Este vorba de Jerome Corsi, un jurnalist politic care colaborează cu site-uri adepte ale teoriei conspiraţiei, şi de moderatorul de televiziune Randy Credico. Acesta din urmă ar fi putut fi intermediar între Stone şi Assange, pe care l-a intervievat în 2017 la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în urma cu şase ani pentru a scăpa de o extrădare în Suedia.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă