12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump condamnă atacurile din Sri Lanka

Donald Trump condamnă atacurile din Sri Lanka

“Sincere condoleanţe din partea poporului Statelor Unite pentru poporul din Sri Lanka”, a adăugat el, asigurând faptul că “suntem pregătiţi să ajutăm”, informează News.ro.                

În mesajul său, el a scris din greşeală că “138 de milioane de persoane” au fost ucise în aceste atacuri. 

Preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat “tristeţea” şi “oroarea” în faţa seriei de explozii din Sri Lanka, afirmând că Uniunea Europeană este gata să sprijine.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac “abonimabil asupra credincioşilor”, iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat “îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte”.

Premierul britanic Theresa May a condamnat “actele de terorism (…) cu adevărat îngrozitoare. “Trebuie să ne unim pentru ca nimeni să nu îşi mai practice credinţa în frică”, a adăugat ea pe Twitter, adresând “cele mai sincere condoleanţe” tuturor persoanelor afectate.          

“Profundă tristeţe după atacurile contra bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka. Condamnăm ferm aceste acte odioase. Toată solidaritatea noastră cu poporul srilankez şi gândurile noastre pentru toţi apropiaţii victimelor în această zi de Paşte”, a scris şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. 

Şi Papa Francisc a adus un omagiu numeroaselor victime ale atacurilor care au avut loc duminică, în Sri Lanka, în timpul tradiţionalei slujbe de Paşte celebrată la Vatican, suveranul pontif declarându-se aproape de “toate victimele acestei crude violenţe”. 

Cele mai citite

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă