6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump anunţă că summitul cu Kim Jong Un nu va mai...

Donald Trump anunţă că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat joi că i-a transmis o scrisoare preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong Un, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, anunţă agenţiile internaţionale de presă.

“În acest moment, este inadecvat să organizăm această întâlnire mult aşteptată”, i-a transmis Donald Trump lui Kim Jong-Un, semnalându-i disponibilitatea de a-l întâlni “într-o bună zi”.

Un reprezentant al regimului de la Phenian, Choe Son-Hui, catalogase drept “stupide” afirmaţiile vicepreşedintelui american, Mike Pence, potrivit căruia “Coreea de Nord ar putea avea soarta Libiei” dacă nu renunţă la armele nucleare şi nu dialoghează cu Statele Unite.

Marţi, Donald Trump semnalase că întrevederea programată cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ar putea fi amânată. Donald Trump a declarat că pregătirile s-ar putea să nu fie finalizate în timp util. “Există şanse substanţiale să nu putem definitiva. Acest lucru nu înseamnă că nu vom reuşi o perioadă, dar s-ar putea să nu reuşim până pe 12 iunie”, a afirmat Donald Trump. “Pregătirile continuă. Vom vedea ce se va întâmpla. Dacă nu se va întâmpla acum, poate se va întâmpla în alt moment. Purtăm discuţii”, spunea marţi Donald Trump.

Regimul din Coreea de Nord a schimbat tonul faţă de Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite, semnalând intenţia de a anula întrevederea lui Kim Jong-Un cu Donald Trump. Regimul Kim Jong-Un a avertizat, joi, că ar putea întrerupe contactele cu Guvernul “incompetent” din Coreea de Sud din cauza exerciţiilor comune efectuate de militari sud-coreeni şi americani, în ceea ce pare a fi o schimbare de ton a Phenianului. Ri Son Gwon, preşedintele Comisiei nord-coreene pentru Reunificare paşnică, a criticat dur participarea armatei sud-coreene la exerciţii militare alături de Statele Unite, numind Guvernul de la Seul “ignorant şi incompetent”.

Coreea de Nord a anunţat joi distrugerea poligonului nuclear din zona Punggye-ri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă