Donald Trump anunță că o delegație americană se află în Coreea de Nord

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe Twitter că o delegaţie americană se află în Coreea de Nord pentru a stabili detaliile summit-ului cu Kim Jong Un şi îşi exprimă încrederea în potenţialul strălucit al Coreei de Nord.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2018 - 11:39

"Delegaţia noastră a sosit în Coreea de Nord pentru a pregăti summitul dintre Kim Jong Un şi mine. Cred cu tărie că Coreea de Nord are un potenţial strălucit şi într-o zi va fi o naţiune puternică din punct de vedere economic şi financiar. Kim Jong Un este de acord cu mine pe acest subiect. Aşa se va întâmpla!", a scris Trump.

Summit-ul, care a fost iniţial programat pentru 12 iunie în Singapore, a fost anulat săptămâna trecută de Donald Trump care, într-o scrisoare către Kim, a făcut referire la comentariile oficialilor nord-coreeni, care l-au numit pe vicepreşedintele american Mike Pence „un politician marionetă”.

Apoi, Trump s-a răzgândit. El a declarat că discută cu nord-coreenii pentru a organiza summit-ul, iar sâmbătă a precizat că „data va fi tot 12 iunie în Singapore. Acest lucru nu s-a schimbat”.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că discuţii tehnice vor avea loc între SUA şi Coreea de Nord în curând şi că deznodământul acelor discuţii va arăta dacă summit-ul de pe 12 iunie va mai avea loc. El a adăugat că se aşteaptă ca atât discuţiile cât şi summit-ul să decurgă „fără probleme”.

 

Preşedintele sud-coreean s-ar putea întâlni cu Donald Trump şi Kim Jong-Un

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In s-ar putea deplasa în Singapore pentru a se întâlni cu preşedintele american Donald Trump şi cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anunţat luni un oficial de la Seul, transmite DPA.

Reuniunea trilaterală ar putea avea loc pe 12 iunie, atunci când Donald Trump şi Kim Jong-Un ar urma să aibă o întâlnire istorică, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, pentru agenţia de presă Yonhap.

Întâlnirea va depinde de rezultatul discuţiilor între Washington şi Phenian, a adăugat oficialul sud-coreean.

Comentarii