14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump afirmă că SUA a doborât o drona iraniană

Donald Trump afirmă că SUA a doborât o drona iraniană

“Fără nicio îndoială, am doborât-o”, a declarat preşedintele american de la Casa Albă.

“Nu există nicio îndoială că este vorba despre o dronă iraniană”, a adăugat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton.

Puţin mai devreme, un responsabil american a declarat sub acoperirea anonimatului că SUA dispun de “probe clare” privind distrugerea dronei iraniene, anunţată joi de Donald Trump.

“Avem probe foarte clare”, a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului, evocând o posibilă înregistrare video. “Drona lor s-a apropiat prea mult de nava noastră. Dacă dronele se apropie prea mult, vor fi doborâte”, a adăugat el.

Joi, preşedintele american a precizat că nava amfibie USS Boxer a distrus această dronă.

“Alegaţii delirante şi fără fundament”, a declarat vineri generalul de brigadă şi purtătorul de cuvânt al forţelor armate iraniene Abdolfazl Shekarchi, citat de agenţia Tasnim.

Regiunea Golfului şi a strâmtorii Ormuz, pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă pe planetă, se află de două luni în centrul unor mari tensiuni geopolitice, pe fondul disputei dintre Iran şi SUA, care şi-au consolidat forţele în zonă.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă