Donald Trump, acuzații dure la adresa unui democrat. Acesta ar fi dat în vileag informații secrete

Preşedintele american Donald Trump l-a acuzat luni, într-o postare pe Twitter, pe congresmanul democrat Adam Schiff, membru al comisiei pentru serviciile de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, că a scurs 'informaţii confidenţiale'.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2018 - 19:04

Conform declarației, aceste informații fac parte din audierile din ancheta privind legăturile dintre Rusia şi echipa de campanie a miliardarului american, transmit dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

În postarea sa, Trump l-a acuzat pe Schiff că este 'unul din cei mai mari mincinoşi şi turnători de la Washington.'

Atacul preşedintelui survine cu câteva ore înainte ca această comisie să voteze cu privire la un al doilea memorandum, pregătit de democraţi.

Trump a declasificat vineri - în pofida avertismentelor poliţiei federale şi a aleşilor democraţi - un memorandum extrem de controversat şi de critic la adresa FBI, care relevă, potrivit autorilor republicani, abuzuri în supravegherea campaniei electorale a miliardarului american din 2016.

Trump susţine că acest memorandum îl disculpă în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale, numind această investigaţie 'o vânătoare de vrăjitoare'.

Memorandumul republican, comandat de şeful comisiei, Devin Nunes, acuză oficiali de rang înalt că au folosit informaţii neverificate dintr-o sursă partizană pentru a obţine mandat pentru spionarea lui Carter Page, fost consilier de politică externă în campania lui Trump.

Tot luni, pe Twitter, Trump i-a acuzat pe fostul director al FBI, James Comey, pe vicepreşedintele comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului, Mark Warner, pe fostul şef al CIA, John Brennan, şi pe ex-directorul comunităţii serviciilor de informaţii americane (DNI), James Clapper, că sunt 'mincinoşi şi scurg informaţii'.

Comentarii