Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump a desființat comisia de anchetă privind frauda de la alegerile din 2016

Donald Trump a desființat comisia de anchetă privind frauda de la alegerile din 2016

Donald Trump a dizolvat miercuri o comisie, a cărei înfiinţare a solicitat-o de altfel, pentru anchetarea presupuselor fraude electorale de la ultimele alegeri prezidenţiale americane din 2016.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 04.01.2018 - 07:27

Iniţiativa preşedintelui american a declanşat un val de opoziţie din partea a numeroase state care au refuzat să furnizeze informaţiile cerute de comisie pentru a întreprinde verificările dorite. Chiar dacă a desființat această comisie, liderul administraţiei de la Washington pare convins în continuare, spre deosebire de majoritatea experţilor, că între trei şi cinci milioane de persoane au introdus ilegal în urmă un buletin de vot la alegerile din noiembrie 2016.

El a câştigat prezidenţialele după ce a primit votul majorităţii marilor electori, dar Hillary Clinton a obţinut mai multe voturi populare - cu circa trei milioane de sufragii mai mult -, ceea ce ar putea explica dorinţa lui Donald Trump din primul an al mandatului de a aduce la lumină o ipotetică fraudă în defavoarea sa.

"În pofida dovezilor substanţiale de fraudă electorală, mai multe state refuză să furnizeze către Presidential Advisory Commission on Election Integrity informaţiile elementare. În loc să mă lansez într-o bătălie juridică fără sfârşit pe banii contribuabililor, am semnat astăzi (miercuri) un decret pentru a dizolva comisia şi am solicitat Ministerului Securităţii Interne să se sesizeze în această chestiune pentru a stabili calea de urmat", a declarat preşedintele Trump într-un comunicat.

Numeroase state au respins cererile acestei comisii privind "integritatea electorală" explicând printre altele că datele solicitate pot fi folosite pentru a priva unele persoane de dreptul lor de vot.

Comentarii

loading...