20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDoisprezece migranţi morţi şi alţi 12 daţi dispăruţi încercând să ajungă în...

Doisprezece migranţi morţi şi alţi 12 daţi dispăruţi încercând să ajungă în Spania

În urma semnalării de către o navă din cadrul armatei, la 11 mile nautice (peste 20 de kilometri) sud de Farul de la Sabinal, în apropiere de Almeria, Paza de Coastă a intervenit şi a găsit ”11 persoane moarte la bord şi 33 în viaţă”, toate provenind din Africa subsahariană, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă.

Migranţii au fost debarcaţi la Almeria joi, către ora locală 4.45 (5.45, ora României), iar unul dintre ei a decedat ulterior, a aflat AFP de la spitalul care l-a preluat.

Numărul morţilor a crescut astfel la 12 – zece bărbaţi şi două femei, una însărcinată – care se adaugă altor 12 persoane date în continuare dispărute, a declarat pentru AFP o reprezentantă a Crucii Roşii la Almeria.

Această ambarcaţiune era căutată ”de două zile” pe Marea Alboran, între Andalusia şi nordul Marocului, potrivit Pazei de Coastă, iar alte trei ambarcaţiuni, cu 50 până la 55 de migranţi la bord fiecare, erau căutate în zonă.

Spania a devenit în această vară prima poartă de intrare a migranţilor ilegali în Europa – devansând Grecia şi Italia.

Potrivit ultimelor date prezentate de Organizaţia Mondială pentru Migraţii (OIM), actualizate la 16 decembrie, peste 55.000 de migranţi au sosit în Spania pe mare, de la 1 ianuarie, iar 744 au murit în timpul traversării – de trei ori mai multe ca în 2017.

Venirile în Spania pe mare reprezintă jumătate din totalul din Europa – aproximativ 111.000, potrivit OIM.

Ruta cea mai peruculoasă rămâne cea pe Marea Mediterană centrală – cu 1.306 de morţi în largul coastelor italiene, de la începutul anului.

În total, 2.217 persoane au murit sau au fost date dispărute anul acesta, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană către Europa, tot potrivit OIM.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă