Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi suspecți ai celulei jihadiste franco-belgiene, sub acuzare

Doi presupuşi membri ai celulei jihadiste care au întreprins atacuri în Franţa şi Belgia în 2015 şi 2016, Sofien Ayari şi Ali El Haddad Asufi, au fost puşi sub acuzare, miercuri, la Paris, a anunţat o sursă judiciară.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

06.12.2018 - 15:14

Deţinuţi în Belgia, ei au fost remişi pentru scurt timp Franţei pentru a fi puşi sub acuzare, pentru "complicitate la asasinate, tentative de asasinat şi sechestrare în grup organizat şi în relaţie cu o organizaţie teroristă", în ancheta asupra atentatelor din 13 noiembrie, a precizat sursa.

În total, în jur de 15 suspecţi au fost puşi sub acuzare sau vizaţi de un mandat de arestare în această anchetă tentaculară, pe care judecătorii antiterorişti parizieni speră să o finalizeze în 2019.

Deja inculpat în Belgia pentru atentatele din 22 martie 2016, de la Bruxelles (32 de morţi), Sofien Ayari era coinculpat cu Salah Abdeslam, singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste din 13 noiembrie, în procesul care a avut loc în februarie pentru schimbul de focuri cu poliţişti, la 15 martie 2016, în capitala belgiană, cu trei zile înainte de arestarea lor. Ambii au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare.

ADN-ul acestui tunisian de 25 de ani a fost găsit în mai multe ascunzători care au servit pentru pregătirea atentatelor de la Paris şi Saint-Denis (130 de morţi). Anchetatorii îl suspectează că a dorit să comită sau să pregătească un atentat pe aeroportul Amsterdam-Schiphol în paralel cu atacurile pariziene.

În 13 noiembrie, Sofien Ayari se afla la Amsterdam cu un complice, Osama Krayem, preluat la fel ca el de Salah Abdeslam pe o rută a migranţilor la începutul toamnei lui 2015 şi de asemenea pus sub acuzare în acest dosar.

Ali El Haddad Asufi, 34 de ani, este încarcerat în Belgia de la inculparea lui, în iunie 2016, în ancheta asupra atentatelor jihadiste de la Bruxelles. El este suspectat de anchetatori că a fost "în mod recurent" în contact cu membrii celulei jihadiste franco-belgiene. Suspectul a fost în contact de mai multe ori cu Ibrahim El Bakraoui, care şi-a detonat o încărcătură explozivă pe aeroportul de la Bruxelles-Zaventem, la 22 martie 2016.

Comentarii

loading...