London Bridge (Foto: youtube)

Doi morți și trei răniți după atacul de la Londra. Suspectul a fost neutralizat

Atacul produs vineri după amiază în centrul Londrei, în apropiere de London Bridge, s-a soldat cu doi morți și cu trei răniți.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2019 - 11:59

Autorul atacului este Usman Khan (28 de ani), care a fost, la rândul lui, împușcat mortal de forțele de ordine. Atacatorul a lovit mortal cu cuțitul doi oameni iar pe alți trei i-a rănit.

Locuința lui Usman Khan, aflată în comitatul Staffordshire din în centrul Angliei, a fost percheziţionată de poliţie în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Usman Khan se afla în evidența autorităţilor britanice după ce fusese condamnat în anul 2012 la închisoare pentru intenții teroriste și după ce fusese eliberat condiţionat în decembrie 2018.

Condamnarea din anul 2012 a fost de 16 ani de închisoare pentru apartenenţă la un grup care pregătea un atac cu bombă la bursa din Londra (London Stock Exchange) şi care intenționa să formeze o tabără de antrenament pentru teroriști în Pakistan.

"Este o greşeală să li se permită infractorilor violenţi să iasă anticipat din închisoare", a declarat, vineri seară, în urma atacului din centrul Londrei, premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Comentarii